Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nelíbí se vám ledvinky BMW? V úpravách nevidím problém, řekl designový šéf

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Kolem přerostlých ledvinek nových modelů BMW se v poslední době vytváří velká kontroverze. Designový šéf značky přitom nemá nic proti, aby si zákazníci upravili vzhled podle svého.

V dnešní době, kdy jsou nové modely BMW představovány s obřími ledvinkami, už jsme všichni zvyklí, že se pár hodin po oficiální premiéře objevují první grafické úpravy nového vozu s ledvinkami normální velikosti. Po představení nové generace BMW řady 4 ale věci zašly ještě dál.

Ve světě se totiž objevilo několik designérů a úpravců, kteří nabízejí pro nové kupé řady 4 zcela novou příď s menšími ledvinkami a upraveným předním nárazníkem. Pokud byste ale čekali, že se na tyto úpravce snese zloba mnichovských designových šéfů, jste na omylu. Dokonce ani samotný designový šéf BMW totiž nemá nic proti úpravám vzhledu (nejen) nového mnichovského kupé.

Video se připravuje ...

Máme v BMW různé nabídky - jsou to velice expresivní kousky – nebo si můžete dát na auto aftermarketové díly, a velká kola a další takové věci. Ale pokud se lidé chtějí vydat někam jinam a upravit si vůz, je to za mě v pořádku. Myslím, že to je cool,“ uvedl Christopher Weil, designový šéf BMW, v rozhovoru pro CarsGuide.

Je přitom docela s podivem, že se vysoce postavený představitel světové automobilky rozhodne otevřeně podporovat zákazníky v úpravách a individualizaci svých vozů prostřednictvím komponent třetích stran. Pokud už totiž podobní lidé mluví o úpravách vozů, obvykle se řeč stočí na díly přímo z nabídky automobilky.

Weil ale evidentně nemá problém s celou tuningovou komunitou. „Mám rád myšlenku úprav – vidíme to ve světě motocyklů, kde se upravuje hodně – a pokud si lidé myslí ‚můžeme vyladit auto, můžeme ho udělat jiným‘ nebo chtějí upravit vzhled vozu více ke své osobnosti, samozřejmě by to měli udělat,“ citují Weila kolegové z CarsGuide.

Rozhodně to ale neznamená, že by snad Weil odsuzoval design masky nového BMW řady 4. Podle jeho názoru je potřeba neomezovat se pouze na fotky, ze kterých nemusí design nového BMW řady 4 správně vyniknout. Jakmile si ale lidé vůz prohlédnou naživo, údajně si ho rychle zamilují. Weil navíc dodává, že automobilka posunuje hranice automobilového design a to je jedině dobře.

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Doporučujeme

5. 12. 2020 19:47
Re: No tak toto je gol
No na čom asi? Na Číne...
Avatar - JohnST
3. 12. 2020 03:45
No tak toto je gol
Myslim si, ze to priznanie ho moze stat aj post sefdizajnera. tak bud si za svojim dizajnom stojim a viem co robim, alebo mi to auto nejak navrhneme a vy si ho potom prisposobte. Velice zvlastny nazor.
Na com ten typek frci? :no:
2. 12. 2020 21:01
Re: Rezignace....
sefdizajner hodil do ringu uterak
2. 12. 2020 20:55
mne sa pacia
aj na zivo su ok. len nezvyk to je cele
Avatar - Dinar
2. 12. 2020 08:43
Re: Rezignace....
Ano, tohle je to nejzoufalejší přiznání vlastního selhání, jaké si lze u automobilového designéra představit. Nejdřív, po špatném ohlasu na bobří zuby, se bmw ohradilo, a v podstatě naznačilo, že jeho zákazníci nerozumí designu, ale když pochopili, jak je ten odpor velký, nezbylo než sklonit hlavu a zahrát to, pokud možno, do autu. A přesně o to se teď pan šéfdesignér, úsměvným srovnáváním výměny předku vozu s výměnou kol za aftermarket, snaží, nechtěl bych být v jeho kůži...
Každopádně doufám, že 4er bude jediná oběť této "designové cesty" v rámci modelů bmw, tedy alespoň těch se spalovacím motorem.