Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

NHTSA vyšetřuje požáry VW Passat

David Bureš
Diskuze (45)
Potenciálně nebezpečné problémy se zapalovací cívkou může mít až půl milionu amerických Passatů.

Americký úřad pro bezpečnost na silnicích (NHTSA) znovuotevřel vyšetřování nehod, při nichž začal hořet motorový prostor několika Volkswagenů Passat. Případ byl uzavřen v roce 2007 bez žádných výsledků.

Vyšetřování bylo však letos obnoveno, když úřad obdržel 35 stížností na závadu zapalovací cívky. Ve 14 případech začal hořet motorový prostor Passatu, což mohlo být způsobeno právě vadnou zapalovací cívkou. Volkswagen registruje dalších 199 stížností na problémy se zapalovací cívkou.

Problém se může týkat až 490.064 Passatů, vyrobených mezi lety 2001 a 2007. Při minulém vyšetřování se řešily pouze Passaty z modelového roku 2002 a 2003.

Podle jednotlivých zpráv vůz po závadě ztratil výkon, popřípadě mu svítila kontrolka „zkontrolujte motor“. Servis následně vyměnil zapalovací cívku, v některých případech tato výměna proběhla několikrát.

Vyšetřování hořící Passatů připomíná loňské problémy Ferrari 458 Italia. To až ve čtyřech případech začalo znenadání hořet. Viníkem byl tepelný štít pod zadním nárazníkem, který chránil karosérii od horkého výfuku. Štít byl připevněn pouze lepidlem, které v horkém prostředí následně vzplálo.

Ferrari do servisu svolalo všechny vyrobené Italie, u nichž lepidlo bylo nahrazeno nýty. Majitelé shořelých supersportů dostali jako odškodnění nový vůz zcela zdarma.

David Bureš
Diskuze (45)
4. 2. 2011 10:19
Re: ajaj
...spis to bude tim, ze to tady uz ma kdejaky trouba z vesnice a leje do toho kdo vi co ;-)
4. 2. 2011 01:08
Re: Novinář?
Však to redakce odskáče, neboj. Nadlouho si nic nepřečteme o problémech VW všeho druhu... Btw, psali tady někdy o problémech 1.4 TSI s dvojitým přeplňováním a ukončením výroby. A přitom šlo o pý vynikající motor i podle (odborných >:-[]) novinářů.
4. 2. 2011 01:04
Re: OBAMOVA KOUDEL
Nevím, kdo tady nepíše spisovně nějakou čecháčkovinou...
Ale vidět hořící VW, to je zážitek... :-) :-)
3. 2. 2011 23:18
ajaj
Nevím čím to je,ale během posledních deseti dnů,jsem potkal(postupně a pokaždé jiného-pro rýpaly)na laně se vezoucí čtyři Passaty,že by je zaskočil mrazíček >:D
Ale uznávám,že je to mimo článek,v USA je zaskočilo pro změnu osobní teplíčko >:D

3. 2. 2011 20:20
Re: Antireklama
Ono je něco jiného svolávací akce, a něco jiného servisní zásahy při prohlídkách. Nové SW a případné záměny dílů jsou při servisních prohlídkách běžné snad u všech značek.