Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Leaf 2018: Nová generace se začíná odhalovat

Michal Fokt
Diskuze (2)
Nissan pustil do světa první teaserový snímek nové generace elektromobilu Leaf. Už bylo na čase...

Nissan Leaf už jezdí po evropských silnicích šest let a po japonských a amerických dokonce skoro sedm, což je poměrně dlouhá doba, zvlášť když nešlo o žádného krasavce ani v době vzniku, delší životní cyklus se však dá s ohledem na vysoké vývojové náklady a nevelké množství prodaných kusů pochopit, i tak se jedná o ztrátový projekt.

Letos však dojde ke generační obměně a představí se Leaf II. Oficiálně se představí v září na frankfurtském autosalonu a do prodeje půjde krátce nato. Nyní se můžeme pokochat pohledem na první teaserový snímek, jenž toho mnoho neukazuje, jedná se detail předního světlometu, už ten ale naznačuje, že po stránce designu půjde o větší "odvaz" než v případě aktuální verze.

Vývoj nového Leafu doprovází řada spekulací, tak nějak samozřejmě se počítá s posílením elektromotoru i prodloužením jízdního dosahu, objevily se však také informace, že se nová generace trochu zmenší, což ale špionážní fotografie, které lze na internetu najít, úplně nepotvrzují, pokud nějaké změny rozměrů budou, tak zřejmě minimální. Současně je třeba říci, že tak atraktivní karoserie, jakou měla studie IDS, se určitě nedočkáme.

Michal Fokt
Diskuze (2)
20. 5. 2017 01:48
Bylo na čase
Tak doufejme, že nová generace už nebude tak odporná, jako ta současná... :-O 8-s :'-(
19. 5. 2017 18:00
dizajn
Tak snad to bude tentokrat lepsi, ne jako u Tojody jeste horsi (Prius).