Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Leaf: Flotila 19 aut je na silnici

Tomáš Dusil
Diskuze (1)
Nissan předal dosud největší flotilu modelu Leaf ve střední a východní Evropě společnosti Trend Park. Stalo se tak 9. dubna letošního roku.

Mít ve vozovém parku flotilu 19 elektromobilů není úplně obvyklé. Tím spíše v naší zemi, kde v zásadě neexistuje žádná vládní podpora pro nákup ekologicky šetrných vozidel.

Přesto se to podařilo, přičemž slavnostní předání proběhlo v pardubickém dealerství značky Nissan Auto In.

Oblastní manažer Nissanu Sales CEE Zdeněk Fořt k tomu říká: „Jsme rádi, že si Trend Park vybral Nissan Leaf a přidal jich v takovém množství do svého vozového parku. Věříme, že se jedná o pouhý začátek naší spolupráce a v budoucnu plánujeme dohromady pomoci rozvoji elektromobility v České republice.“

Slova Zdeňka Fořta potvrzuje také Milan Hasala, majitel Trend Park. „Elektromobilita nám učarovala. Cesta je to sice lehce trnitá, nicméně rozhodli jsme se na ni vydat. V plánu je otevření více poboček po celé republice, kde si bude moci zájemce pronajmout elektromobil.“

Chcete si půjčit elektromobil?

Firma Trend Park provozuje největší půjčovnu elektromobilů v České republice. Kromě toho nabízí také služby v oblasti operativního leasingu. Dlouhodobým cílem společnosti Trend Park je pomáhat elektromobilitě v ČR. Zejména budováním sítě rychlonabíjecích stanic, třeba na dálnici D1. Díky ní bude možné elektromobilem cestovat z Prahy do Brna nejkratší cestou a nikoliv přes Pardubice, jak je tomu v současnosti.

Tomáš Dusil
Diskuze (1)
Avatar - maros
7. 5. 2015 14:06
Tak hodně štěstí s tím pertinaxem!
>:D