Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Honda Civic Type-R

Michal Fokt
Diskuze (236)
Pouhé čtyři dny před oficiální premiérou unikly snímky studie nové sportovní verze Hondy Civic Type-R. Tak se milovníci sportovního svezení konečně dočkali, Hondě unikly první obrázky studie Civic Type-R, kterou v v Ženevě odhalí Jenson Button.

Pouhé čtyři dny před oficiální premiérou unikly snímky studie nové sportovní verze Hondy Civic Type-R.

Tak se milovníci sportovního svezení konečně dočkali, Hondě unikly první obrázky studie Civic Type-R, kterou v úterý 28. února v Ženevě odhalí pilot stáje Honda Racing F1 Team Jenson Button.

Při pohledu na CTR se skutečně tají dech a nemůže za to jen ten zářivě žlutý lak karoserie, vůz se tváří skutečně krvelačně. Nebo spíš ST a GTIlačně? Karoserie vychází z verze 5D a je to v historii modelové řady Civic vůbec poprvé.

Základní rysy karoserie a stylistické prvky vycházejí z 5D, maska chladiče však přišla o polykarbonátový pás mezi světlomety, byl nahrazen klasickou mřížkou, světlomety samotné mají černý podklad. Styling předního nárazníku zůstal také zachován, masivnější je ale spoiler. V blatnících se tísní skutečně fantasticky stylizovaná kola, patrně o rozměru 19“.

Boční pohled vylepšují výrazné prahové nástavce, nápis Type-R má nový, agresivnější font, než tomu bylo doposud u Civicu, Accordu a Integry Type-R. Za bočními dveřmi linie oken strmě stoupá až do výše zadního křídla.

Zadní svítilny mají lehce pozměněnou optiku a spojovací polykarbonátový pás má černé zabarvení. Místo decentního spoileru v polovině zadního okna zaujalo skutečně rozměrné křídlo a respekt budící komplet završuje výrazný spoiler na zadním nárazníku.

Honda tvrdí, že bude mít studie pod kapotou z minulého CTR známý atmosférický motor 2.0 i-VTEC o výkonu 200 koní (147 kW), vzhledem k agresivnímu zevnějšku by se však dalo očekávat u sériové verze pár koní navíc.

Velké diskuze rozpoutává téma zaměření nového Type-R. Bude to opět čistokrevný sporťák jako předchůdce, nebo spíše rychlý, ale komfortní hatchback jako Focus ST nebo Golf GTI? Vzhledem k tomu, že studii chybí mlhovky, dá se očekávat spíše první varianta. Naštěstí…

Michal Fokt
Diskuze (236)
25. 2. 2006 20:53
Re: cítím zde jen závist
Vychvaluji jej proto, že je dokonalý... ano Golf je masové auto. GTI stojí teď tuším 750 tyček... to ty považuješ za milionářský auto?... nenech se vysmát. Ty snad nevíš, že Civic R je také masové auto? Ty snad vychvaluješ auta podle ceny? Co to blábolíš, že nám přeješ Golfy a Passaty ;-\ Komu jako? Mě? Nebo komu? Asi jsi nečetl diskuzi... ty se tu trapně vyvyšuješ nad GTI aniž by sis uvědomil, že jak GTI tak CTR je určený pro úúúplně jinou sortu zákazníků. Mimochodem, co mám podle tebe vlastně pochopit? A dej si prosím záležet...
25. 2. 2006 15:42
Re: cítím zde jen závist
Každej asi žijeme jinde.
25. 2. 2006 14:21
Re: cítím zde jen závist
Jistě... Jde to napříč "politickým spektrem"... ovšem králové tohoto, jsou tady v Hondách... Tak, jak jsi to nahoře popsal, tak to vnímám i já... Koneckonců to, že míra takového tuningu je nepřímo úměrná intelektu vlastníka :-) je pravda pravd...
25. 2. 2006 13:39
Re: cítím zde jen závist
Máš to trochu pomotané. Asi si neuvědomuješ, že tu píšeš o autech kolem 800 tisíc. Tedy levných masových výrobcích. Tak jestli s tímhle chceš vyrukovat na silnici jako s nějakým "zabijákem" ;-\ tak bych ti doporučil urychleně léčbu v nějakém zdravotnickémm zařízení. Tam tě uklidní. Preventivně už dnes odevzdej raději řidičák... nerad bych, aby ses mi zakous někde v zatáčce do blatníku. V popoledním klidu pak můžeš začít studovat GTI, ST, a R. To, že se tu porovnává CTR s Golfem a Passatem je dost výmluvné o tvých myšlenkových pochodech... je znát, žes nepochopil nic, Vítecu, vůbec nic. :no:
25. 2. 2006 10:13
Re: Honda ala Need for speed...
Asi ti uteklo, že píšeme o novém R. Tak v novém GTI jsem trapáka nespatřil. Naopak . Znám pár mladejch, poměrně úspěšnejch lidí, kteří to po Praze valej v GTI... z jednání na jednání... Tohodle kanárka může valit tak akorát tuzér, kterej po babičce z ameriky podědil pár dolarů... V hlavě, Skyline... důležitý je mít v hlavě.