Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Kodiaq RS na prvních renderech! Vrcholná specifikace bude výrazně agresivnější

Lukáš Volšický
Diskuze (13)

Sportovní Škoda Kodiaq RS druhé generace se poprvé ukazuje na prvních renderech, které vytvořil Honza Lušovský, hlavní grafik Auto.cz. Jak se vám líbí?

Když mladoboleslavská Škodovka v minulém týdnu odhalila novou generaci populárního Kodiaqu, okamžitě se objevily první informace a spekulace o připravovaném sportovním Kodiaqu RS. Vrcholného modelu se v budoucnu dočkáme i u nové druhé generace nejúspěšnějšího a největšího SUV značky a technický ředitel vývoje automobilky Johannes Neft k blížícímu se představení nejsilnějšího Kodiaqu říká pouze: „Pracujeme na tom.“

Sportovní Škoda Kodiaq RS naváže na svého předchůdce a podle nejnovějších informací se představí už v příštím roce. V automobilovém světě se zatím diskutuje o potenciálním motoru, kterým může být i výkonná přeplňovaná benzinová dvoulitrová jednotka 2.0 TSI z rodiny EA888, a my v redakci Auto.cz se zatím věnujeme možnému designu. Oslovili jsme našeho dvorního grafika Honzu Lušovského a ukazujeme vám, jak by novinka mohla vypadat.

Náš originální design Kodiaqu RS zakládá na již uvedeném Kodiaqu Sportline, jako tomu ve skutečnosti bylo u minulé generace modelu. Je vybaven agresivnějším předním a zadním nárazníkem, většími koly a kontrastními doplňky, jako jsou černá maska chladiče, zrcátka nebo nápisy. Virtuálnímu „eReSu“ pochopitelně nechybí ani tradiční emblém sportovních modelů škodovky a nová je i výrazná agresivnější červená barva.

Video se připravuje ...

Nová Škoda Kodiaq RS si do budoucna zachová i dvouspojkovou automatickou převodovku DSG a pohon všech kol. Naše designová studie zatím přibližuje to, jak žhavá novinka Škodovky bude vypadat, ale na slavnostní představení si budeme muset ještě počkat. Co myslíte, bude nový Kodiaq RS vypadat jako na našich renderech?

Lukáš Volšický
Diskuze (13)

Doporučujeme

12. 10. 2023 13:43
Re: Kodiaq RS
Suhlas Skoda jednoducho zneuziva RS skratku pre sportove auta.
12. 10. 2023 13:42
Re: Kodiaq RS
Mas pravdu Skoda se rozcilovat :-)
11. 10. 2023 11:08
Re: Kodiaq RS
A všiml sis, že škoda RS model nikdy nebyl sportovní, ukaž mi jeden Škoda auto RS model, který se dá opravdu považovat za sportovní auto. Nula, nula, nic, octavie RS opravdu není sportovní auto a RS modely ani nemají být, je to silnější motor spojený s červeným lakem a červenými brzdiči, tím to končí.
11. 10. 2023 09:05
Re: Kodiaq RS
Když se budeš rozčilovat nad RS pro Kodiaka nebo třeba nad Mercedesem Sprinter AMG, tak tě brzo šlehne... :-)
11. 10. 2023 07:35
Kodiaq RS
Vážená Škoda Group,
Môže mi niekto vysvetliť čo ma Škoda Kodiaq spoločné s označením RS? RS je synonymum pre športové auto model. Škoda Kodiaq nie je a nikdy nebolo a ani nebude ani śportové auto ani śportové SUV. Napr. Audi RS Q8 je športové SUV ale Kodiaq nikdy nebude mať parametre Audi RS modelov! Použivať skratku RS u Skody Kodiaq je absolutny gyc rsp. Kodiaq je karikatura na sportove SUV!