Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW řady 3: Plug-in hybrid se zvýšeným dojezdem už příští rok

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Trojka se světu představila letos na pařížském autosalonu, po konvenčních verzích bude příští rok následovat i plug-in hybrid.

Nové BMW řady 3 jsme pečlivě prozkoumali v průběhu pařížského autosalonu a už v průběhu něj bylo jasné, že vedle spalovacích motorů chce bavorská automobilka nabídnout i elektrifikovanou verzi. Bavíme se o plug-in hybridu, který se na našem trhu objeví v létě příštího roku.

Počátkem roku 2019 dorazí k prvním zákazníkům verze se spalovacími motory. Bavíme se o provedeních 320i, 330i, 318d, 320d, 320xDrive a konečně 330d. Pokud byste v konfigurátoru hledali plug-in hybrid s kabelem do zásuvky, najdete jej pod označením 330e iPerformance.

Mnichovská značka už se pochlubila zvýšeným dojezdem na jedno nabití. Čistě na elektřinu by auto dle nejnovějších metodik měření mělo umět až 60 kilometrů, což je o třetinu více než předchůdce.

Umístění lithium-iontového akumulátoru pod zadní sedačky a palivové nádrže nad zadní nápravu znamená jen minimální zmenšení zavazadlového prostoru, byť BMW zatím přesná čísla neuvádí. Připomeňme, že do trojky s konvenčním pohonem naložíte až 480 litrů.

Podrobné technické parametry zatím nejsou známé, ale automobilka už prozradila celkový výkon 158 kW (215 kW s XtraBoostem) a zrychlení z klidu na stovku za šest sekund. Ve srovnání s předchozí generací se tedy žádné velké změny neodehrály. Pohonné ústrojí spolupracuje s osmistupňovou samočinnou převodovkou Steptronic.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)