Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pamatujete na zbořený Countach ve filmu Vlk z Wall Street? Je na prodej, levný nebude

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Lamborghini Countach je samo o sobě unikátem. A co teprve takové, které bylo součástí jedné z nejlepších scén v historii kinematografie.

Bude to už 10 let, co byl do kin uveden film Vlk z Wall Street. Režisér Martin Scorsese, vycházející hvězda Margot Robbie, perfektní Matthew McConaughey ve vedlejší roli a Leonardo DiCaprio s Jonahem Hillem obsazení do hlavních rolí se zapříčinili o to, že tento film patří mezi to nejlepší, co kdy Hollywood nabídnul. 

Nejen automobiloví fanoušci si vzpomenou na úžasnou scénu, kde se Leonardo DiCaprio jako Jordan Belfort posilněný drogami a alkoholem plazí ke svému vozu, kterým je Lamborghini Countach. Do něj se mu nakonec podaří dostat, ale jak se dalo čekat, pod vlivem omamných látek svůj Countach nepříjemně očesal.

Teď už ale pojďme ke zmíněnému vozu, které se stalo součástí kinematografické historie. Lamborghini Countach Hero Car je z roku 1989 a jeden z 658 modelů vyrobených v edici 25. výročí modelu Countach. 

Vůz byl využit ve skutečných scénách, které obsahovaly nárazy do jiných vozů, poštovní schránky nebo cedule u silnice. Jelikož tyto nárazy nezpůsobily příliš viditelné poškození, Martin Scorsese nařídil vůz ještě více zdemolovat mimo scénu. Od natáčení zůstal vůz ve stejném stavu.

Máte pocit, že jste v prodeji nedávno viděli nepoškozené Lamborghini Countach ze stejného filmu? Potom máte pravdu, jelikož měl filmový štáb k dispozici takzvaný Backup Car. Ten se od Hero Car lišil například absenci zadního křídla a také tím, že zůstal nepoškozený. Ve filmu se objevil na 16 vteřin. 

Video se připravuje ...

Vůz se bude prodávat 25. listopadu přes aukční společnost Bonhams v Dubaji. Jeho cena je odhadována až na 2 miliony dolarů, v přepočtu téměř 47 milionů korun. K tomu kupující obdrží režisérskou židli a klapku podepsanou od trojice Scorsese, Robbie a DiCaprio, dvě originální mikiny a dvě DVD s filmem Vlk z Wall Street.

Vzhledem k tomu, že tento model pravděpodobně nebude opraven a využit k silničnímu provozu, očekáváme, že najde domov spíše u filmového než automobilového nadšence. 

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Doporučujeme

4. 11. 2023 01:19
Re: přemýšlím, jestli bych takové auto nechal opravit, nebo
Takové hlasování není k ničemu dobré, ani výsledek o ničem nevypovídá. Palec tak nebo tak je málo, proto žádný nedávám a raději připojím svůj názor.

Paradoxně má tohle auto nějakou cenu právě tím, že je poškozené a proslavené tou filmovou rolí a zajímavé pro sběratele filmových artefaktů zrovna tím autentickým stavem. Necháš ho zrestaurovat a zcela tuto nadhodnotu ztratí a zbude mu jen a pouze cena obyčejného řadového, byť zrestaurovaného, Countachu.

Kdo chce veterána na ježdění, tak si nemusí kupovat drahý sběratelský artefakt, a de facto za nemalé peníze investované do opravy jeho hodnotu významně snížit. To vyjde daleko levněji koupit a opravit jakékoliv podobné lambo a nabarvit ho na bílo a doladit ho opticky do podoby z filmu, když si bude chtít hrát na DiCapria. A výsledek bude stejný - zrestaurováním i to pravé filmové ztratí podstatnou část své autenticity a té "filmové, umělecké nadhodnoty".

To můžeš rovnou nechat hlasovat o opravě Mercedesu W154 po Caracciolovi, co je v tech. muzeu, proti tomu je tohle lambo bezcenná hromada šrotu. Necháš ho bezvadně opravit do IA stavu, ale už to nebude ta rozpraskaná potrhaná sedačka ve které seděl Caracciola, bude to jen obyčejný kus hezké nové kůže s nulovou hodnotou.

S nadsázkou - plastová okna na Karlštejnu.
Avatar - eLzyx
3. 11. 2023 16:23
přemýšlím, jestli bych takové auto nechal opravit, nebo nech
pojďme si zahlasovat:
:yes: opravit
:no: nechat tak jak je

já bych asi šel do opravy, protože auta mají jezdit a ne fungovat jako statické exponáty