Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž živě: Sivax Izana

Ladislav Čermák
Diskuze (3)
Neobvyklé jméno, tvary i detaily přivezla designová studie z Japonska

Elegantní velké kupé se vzhůru vyklápěcími dveřmi překvapilo nejednoho návštěvníka. Suverénní a dospělé tvary jako by Evropana vyzývaly hledat štítek se jménem některého známého domácího designéra. Ovšem chyba lávky - pod ambiciózním projektem není podepsaný Pininfarina, Bertone ani Giugiaro. Jedná se o dílo ambiciózní vývojářské kanceláře Sivax, která na sebe poprvé upozornila před čtyřmi lety v Paříži konceptem Kira a ve Frankfurtu se blýskla konceptem Genos, přichází znovu upozornit svět na svou existenci a tvůrčí potenciál. Místem další premiéry se stala opět Paříž, kde firma zároveň nedávno otevřela své designérské centrum. Pobočky má na několika místech Japonska, v Thajsku a v Číně.

Sivax Izana

je dotaženou studií dvoudveřového luxusního kupé, v níž lze vystopovat inspiraci Mazdou či Lexusem SC. Kromě vyklápěcích dveří a neokoukaného designu, který by neudělal ostudu žádné renomované značce, se blýskla i neobvyklými materiály v interiéru. Čalounění je totiž provedeno nevydělanou kůží a doplňkům dodává neopakovatelný vzhled povrch ze skutečné mědi. Vše si je možné dobře prohlédnout velkou skleněnou střechou. Slovo Izana je zkratkou jména boha Izanaginomikota, který podle mytologie Nipponu stvořil japonské ostrovy. Zástupci firmy se budou pravděpodobně snažit prodat koncept movitému investorovi. Doufejme, že se to podaří a začneme podobná vozidla potkávat na silnicích.

Ladislav Čermák
Diskuze (3)
Avatar - masO
30. 9. 2006 00:30
Snaha
Kuci se sice snazi(coz se ceni), ale stale to neni uplne ono.. Kdovi jesi oni se nenechavaji moc ovlivnovat, mozna by se meli na chvilku zavrit do naky garaze, nevychazet a jen zkusit vymyslet neco svyho.. ;-) :-)