Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot zahajuje prodej ojetých automobilů pod značkou Vyzkoušené vozy

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Francouzský Peugeot se pouští do prodeje prověřených ojetých vozů na českém trhu ve spolupráci se sítí svých koncesionářů.

Obchod s ojetými automobily je přinejmenším tak zajímavý, jako ten s novými vozidly. Většina značek na českém trhu zatím nechává dost místa velkým autobazarům, které z nákupu a prodeje ojetých vozů celkem služně žijí. Peugeot se od 15. října 2010 počítá mezi ty značky, které chtějí v dealerstvích zákazníkům nabízet nejen nová, ale i ojetá vozidla. Program dostal prozaický název Peugeot Vyzkoušené vozy.

Vzhledem k ostré konkurenci v tomto segmentu trhu musí být součástí obchodního plánu výhody pro zákazníka. Ojeté vozy budou rozdělené do dvou kategorií dle stáří a počtu najetých km, čemuž odpovídají i související služby, výhody a záruky.

Velmi mladá auta jsou v kategorii Premium (stáří vozů max. 3 roky, počet najetých km do 60.000), která znamená automaticky také poskytnutí záruky Peugeot na 12 měsíců zdarma s možností prodloužení na 24 měsíců, asistenční službu Peugeot k dispozici 24 hodin denně, certifikát kvality DEKRA, možnost výměny vozu do 30 dnů nebo kontrolu technického stavu po 6 měsících zdarma.

Na vozidla kategorie Confort (stáří vozů max. 6 let, počet najetých km do 130.000) dává Peugeot záruku 12 měsíců s možností prodloužení na 24 měsíců, asistenční službu Peugeot k dispozici 24 hodin denně a certifikát kvality DEKRA.

Cílem programu je zajištění kompletní a různorodé nabídky vozů pro různé cílové skupiny zákazníků, stejně tak jako podpora prodeje nových automobilů z hlediska výkupů ojetých vozů. Program má být přínosem i pro firemní zákazníky, kteří tak mohou využít komplexní služby ocenění a výkupu vozových parků. Souběžně Peugeot spouští program pro ojeté vozy také v Maďarsku a na Slovensku.

V rámci pilotní fáze projektu, která potrvá do konce letošního roku, bylo vybráno deset autorizovaných prodejních míst.

V příštím roce se k programu připojí dalších nejméně osm koncesí, které musí stejně jako deset pilotních účastníků programu splnit požadované standardy, mezi něž patří vyhrazení prodejní plochy příslušné velikosti a kvality, dodržení pravidel pro vystavení vozidel, označení vozů aj.

V každém dealerství se bude programu věnovat minimálně jeden prodejce plně vyčleněný pro prodej ojetých automobilů a minimálně dva mechanici vyškoleni společností DEKRA Automobil a.s., jejichž úkolem bude bdít nad dodržováním standardů potřebných pro přidělení pečetě kvality ojetým vozům.

Nabídka každého koncesionáře zapojeného do programu bude obsahovat aspoň 25 vozů s ověřeným původem splňujícím požadované kvalitativní standardy. Budou nabízeny jak referentské vozy značky Peugeot, tak vozy různých značek vykoupené koncesionáři na protiúčet. V současné době mají pilotní koncesionáři v centrálním skladu v Kolíně k dispozici více než 110 ojetých vozů Peugeot připravených k okamžitému předání finálnímu zákazníkovi. V této flotile je zastoupena takřka kompletní aktuální modelová řada Peugeot.

Ondřej Láník
Diskuze (0)