Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pirelli bude patřit čínské společnosti ChemChina

redakce AUTO.CZ
Diskuze (77)
Výrobce pneumatik Pirelli bude patřit čínské společnosti ChemChina. Firma tím získá lepší pozici na čínském trhu.

Čínská společnost China National Chemical Corporation (ChemChina) se dohodla na převzetí italského výrobce Pirelli, výhradního dodavatele pneumatik pro letošní ročník Formule 1. Do čínských rukou se tak dostane jeden ze symbolů italského průmyslu. Dohoda oceňuje italský podnik na 7,1 miliardy eur (195 miliard Kč).

Pirelli je pátým největším výrobcem pneumatik na světě. ChemChina nejprve koupí více než čtvrtinový podíl, který v Pirelli vlastní italská holdingová firma Camfin. Poté spustí povinnou nabídku na převzetí zbývajících akcií. ChemChina díky převzetí získá technologie pro výrobu prvotřídních pneumatik, u kterých lze dosahovat vyšších marží. Pirelli si pak zajistí lepší přístup na čínský trh.

Dohodnutá transakce je nejnovější z řady čínských akvizicí v Itálii. Podmínky pro takovéto akvizice jsou příznivé díky slabému kurzu eura a známkám hospodářského oživení v Evropě. Jedná se o stejný scénář, jako v případě elektrárenských podniků Terna a Snam či výrobce jachet Ferretti.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (77)
Avatar - MarTin1
25. 3. 2015 12:20
Re: dalo se to čekat
Ohledně Dunlopu a Bridge souhlasím, jenže já jsem limitovanej jednou dost nešťastnou věcí..... mám vzadu rozměr 180/60 R17 (Ducati)... což je rozměr vyráběnej pouze Pirelli, Metzeler (což jsou vlastně Pirelli) a Dunlopem, kterej nabízí ale pouze jednu sadu a to Sportsmart II. Jinak mám smůlu... já bych ty Bridge R10 či S20 Evo strašně chtěl zkusit jenže mám smůlu. Když tam dám jinej rozměr, tak mám problémy s kontrolou trakce, která mi hází chyby a muselo by to reflashovat. Navíc na ty moje výlety po okruzích jsem rád, že jí tam mám....
24. 3. 2015 19:03
Re: Diví se někdo?
Podstatný je o kterém Eagle F1 Asymmetric mluvíš, jestli o 1, 2 nebo SUV, stejně tak o Pilot Sport, jestli PS2, PS3, nebo Super Sport?
Avatar - Hammunasakra
24. 3. 2015 14:52
Re: Moje příští pneumatiky...
V tvejch nárocích na sebe a příspěvky vostatních? To je fakt ironie jako hrom :yes: >:D
A nebuď trapnej a neřikej mi Kylie je to debilní
Avatar - TeeJay
24. 3. 2015 12:46
Re: Zase kopec zamindrakovanych anti-Cinanov
Ale vždyť o tom od začátku píšu - tam, kde jsem schopen to nějak sledovat, se podle toho chovám. Čínské značky nekupuji z principu a pokud zvažuji produkt evropské, japonské nebo americké značky, podívám se zezadu na štítek. Takže TV mám z Taiwanu, Španělska a Koreje, foťáky z Japonska a Filipín, mobil z Japonska, hodinky z Japonska a Švýcarska, ale třeba oba NTB z Číny (v tom jednom jsem nevinně). Takže si troufám tvrdit, že jsem v tom filtrování docela úspěšný a u mě doma bys našel sakra méně made in PRC produktů, než je běžné a určitě tím nestrádám.

Že mám možná ve španělské televizi nebo filipínském foťáku švába z Číny, s tím moc nenadělám.

Podobně to praktikuji u oblečení. Protože nesnáším umělé materiály, u všeho prohlížím složení a tudíž vidím i zemi původu. Čínu prostě nevezmu, i když pár výjimek bys našel, někdo si to neuvědomím nebo se mi to prostě líbí a udělám výjimku. Ze stejného důvodu s snažím nekupovat oblečení z Itálie, víme asi všichni, jak vypadá současný italský oděvní průmysl a nejsem si jist, které ze značek si čínské fabriky zaháčkovaly.

Jinak tě můžu ujistit, že stejně, jako Čína bojkotuje japonská auta, tak japonské automobilky revanšují ignorováním čínských dílů. Čínské značky vůbec a v Číně vyrobené věci jsou minimalizované. Honda kupříkladu bere nejaponské díly převážně z Thajska.
Avatar - TeeJay
24. 3. 2015 11:11
Re: Zase kopec zamindrakovanych anti-Cinanov
Čemu přesně na větě "Věci vyrobené v Číně se snažím minimalizovat." nerozumíš?