Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se, jak to Ducati Panigale V4 sluší v barvách policie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ducati v rámci projektu BikeSafe poskytla britské policii svůj supersportovní model Panigale V4, který díky svému čtyřválcovému motoru představuje revoluci v její historii.

Ducati odhalila model Panigale V4 na podzim letošního roku, jako přímého nástupce svých dvouválcových superbiků 1299 Panigale a jejích předchůdců.

Projekt BikeSafe, za nímž stojí britská policie, se snaží formou osvěty a prevence o snížení počtu nehod, při nichž jsou zraněni nebo dokonce usmrceni motorkáři. Projekt se snaží prostřednictvím teoretických prezentací i praktických workshopů přispět ke zlepšování dovedností motorkářů v ovládání jejich strojů.

Ducati Panigale V4 pro projekt BikeSafe se od svých příbuzných odlišuje pouze svým barevným provedením, jímž odpovídá strojům britské policie.

Po technické stránce se stále jedná o motocykl, jehož vidlicový čtyřválec o objemu 1103 cm3 poskytuje nejvyšší výkon 157,5 kW (214 k) při 13.000 min-1 a točivý moment 124 N.m při 10.000 min-1.

Motor, který spolupracuje se šestistupňovou převodovkou je uložen v rámu z hliníkové slitiny, který doplňují osvědčené komponenty a výsledkem je stroj s rozvorem kol 1469 mm, sedlem ve výšce 830 mm a suchou hmotností 174 kg.

Ducati Panigale V4 využívá plně nastavitelnou přední vidlici Showa BPF a zadní stavitelný tlumič Sachs. Brzdový systém tvoří vpředu radiální třmeny Brembo Monobloc Stylema v kombinaci s kotouči o průměru 330 mm a vzadu dvoupístkový třmen s kotoučem o průměru 245 mm. Pneumatiky Pirelli Diablo Supercorsa SP jsou obuty na 17palcových kolech z lehké slitiny.

Samozřejmostí je zde i záplava moderní elektroniky, zahrnující mimo jiné Cornering ABS pro přední kolo, kontrolu trakce DTC EVO, Slide Control, Wheelie Control EVO, Power Launch pro rychlé starty, nastavení brzdění motorem a rychlořazení DQS EVO doplněné tlačítky na řídítkách pro rychlé řazení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - praděda7
23. 6. 2018 20:26
Korupce
v přímém přenosu.... >:-[]