Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Polestar 3 se ukazuje na první fotce, premiéra SUV bude v říjnu 2022

Filip Melich
Diskuze (20)

Automobilka Polestar se připravuje na růst a v dnešním světě nelze růst bez SUV. Zveřejněna byla první fotka produkčního Polestaru 3 a potvrzena premiéra letos v říjnu.

Plány Polestaru jsou relativně ambiciózní – do roku 2025 chce zdesetinásobit prodeje. To znamená nárůst ze zhruba 29 tisíc prodaných vozů v roce 2021 na 290 tisíc. Pomoci má představení tří nových modelů v následujících třech letech a přítomnost na alespoň třiceti trzích do konce roku 2023. Nejdříve z novinek přijde první SUV značky, Polestar 3.

Video se připravuje ...

Čerstvě zveřejněná fotka ukazuje auto, které jednoznačně vychází z předchozích konceptů Polestaru (Precept a O2), ale také konceptu Volvo Recharge, což značí, že bude Polestar 3 úzce spřízněný s nástupcem Volva XC90. Samozřejmě pro zachování exkluzivity bude zřejmě verze od Polestaru luxusnější a výkonnější.

Šéf značky, Thomas Ingenlath, o modelu říká: „Polestar 3 je SUV pro dobu elektrickou. Naše designová identita se vyvíjí s tímto špičkovým velkým luxusním SUV, které má silný, individuální charakter značky. Tímto autem vracíme ‚sport‘ do zkratky SUV, čímž zůstáváme věrni našim sportovním kořenům. Pro naši společnost je [toto auto] důležitým milníkem, který posílí naši trajektorii růstu a přivádí nás do naší další fáze.

Zjednodušeně řešeno, celý svět je šílený do SUV, tak proč by jej nepředstavil také Polestar, když potřebuje růst a vydělávat. V době uvedení bude Polestar 3 dostupný ve verzi se dvěma elektromotory a velkou baterií, která má nabídnout přes 600 kilometrů dojezdu na jedno nabití dle metodiky WLTP. Hodnota dojezdu je zatím cíl automobilky, nikoliv oficiálně ověřeným údajem.

Časem Polestar 3 nabídne také autonomní jízdu na dálnicích, přičemž systém bude spoléhat na LiDAR senzor od společnosti Luminar a na centralizovanou výpočetní sílu NVIDIA. Premiéra vozu byla stanovena na říjen 2022, zatímco výroba odstartuje začátkem roku 2023 a bude probíhat v USA a Číně. V roce 2024 se pak představí SUV se svažující se střechou a v roce 2025 grand tourer bycházející z konceptu Precept.

Filip Melich
Diskuze (20)

Doporučujeme

10. 6. 2022 09:20
Re: invaze EV
Hele, farizejsky Pepiku,ty dusevny kripel s vykasanymi bielymi ponozkami v sandaloch a v bielom tilku,tebe nevadi,ze EuropSSka unia bude odoberat ropu od Saudov co momentalne vrazdia obyvatelsvo v Jemene a stinaju hlavy ako v stredoveku a zeny su v ich spolocenstve brane ako odpad bez prav?Nevadi ti, ze EuropSSka unia bude odoberat ropu od diktatorskej Venezuely,kde obyvatelsvo trpi max chudobou?To uz ti nevadi,vsak kriple? :D
10. 6. 2022 06:09
Re: invaze EV
Asi tak. Je veľa takých, čo sú práve vo vate a tak si myslia, že to tak bude naveky a že majú aj patent na rozum!
10. 6. 2022 06:03
Re: invaze EV
...a tak sa začnú stavať vodné elektrárne ako za soc. budovateľského záchvatu a deložovať dediny!!
Avatar - WinDiesel
9. 6. 2022 16:25
Re: invaze EV
A ty jsi elektrohovado.
Avatar - WinDiesel
9. 6. 2022 16:23
Re: Re: invaze EV
A co mozek bačo, máš zásobu? Myslím že ti rychle ubývá.