Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Polestar chce expandovat do dalších zemí. Do konce příštího roku jich má být 30

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Značka Polestar, kterou prostřednictvím Volva vlastní koncern Geely, plánuje expanzi na další trhy.

Výrobce, soustředící se na prémiové a výkonné elektrické vozy, aktuálně působí v desítce zemí a ještě do konce letošního roku chce vstoupit na dalších devět trhů. Do konce roku 2022 přidá další země - celkem jich má být třicet.

Značka Polestar má v současnosti zastoupení ve Spojených státech amerických, v Číně, v Kanadě, v Belgii, Německu, Velké Británii, Švédsku, Nizozemsku, Norsku a Švýcarsku.

Už nyní víme, že na seznamu jsou země jako Rakousko, Dánsko, Finsko, Lucembursko, Island, Austrálie, Nový Zéland, Hongkong, Jižní Korea, Singapur, Kuvajt a Spojené arabské emiráty.

Polestar kromě toho plánuje rozšíření sítě prodejců, do konce roku bych jich po světě mělo být okolo stovky. A další samozřejmě budou přibývat.

Prvním modelem značky byl plug-in hybridní model Polestar 1, po němž následoval čistě elektrický fastback Polestar 2. Brzy paletu doplní elektrické SUV Polestar 3. Většinou se tvůrci nechali inspirovat mateřskou automobilkou Volvo, což se kromě jiného promítlo i do designu.

Loni ovšem Polestar představil koncept Precept, který naznačuje změnu směru - podle výrobce nejen v oblasti designu, ale také s ohledem na ambice ohledně udržitelnosti a "zážitku z digitálního ovládání".

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Tielman
9. 9. 2021 11:28
Parádní design
Ten design je ale veliká paráda, ostatně jako u každého současného Volva. Kokpit je na první pohled řešen velmi minimalisticky, ale v detailu nikoliv stroze.... hezké to je, žádné brutální nářadí pro kašpary.