Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pondělní bizárek: Oblečení pro motorku podle módního návrháře

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Motocykly Yamaha SR500 a SR400 většinou přitahují pozornost díky kreacím více či méně slavných stavitelů, ale tentokrát jsou inspirací pro módní kolekci a zároveň jsou i její součástí.

Hideaki Shikama, zakladatel a návrhář módní značky Children of the Discordance, se spojil s výrobcem motocyklů Yamaha a ten mu pro jeho novou kolekci s názvem Over poskytl zástupce jednoho ze svých nejslavnějších modelů.

Tradiční vzduchem chlazené jednoválce Yamaha SR500 a SR400, jejichž historie se začala psát ve druhé polovině sedmdesátých let dvacátého století, se díky tomu mohou pochlubit slušivými oblečky, šitými přímo jim na tělo a to doslova.

Hideaki Shikama svou módní značku Children of the Discordance založil v roce 2011 a vytvořil pod ní řadu fair-trade kolekcí, za něž v roce 2017 získal mimo jiné i ocenění Tokyo Fashion Award. Nová kolekce Over má představovat propojení mezi člověkem a motocyklem. Oblečení určené pro modely SR, kryjící jejich palivovou nádrž, sedlo, blatníky, pneumatiky a další komponenty, může být složeno a přenášeno jako běžný batoh.

Yamaha SR500 se svým vzduchem chlazeným půllitrovým OHC jednoválcem o výkonu 19,7 kW (27 k) se zrodila v roce 1978. Tento poměrně jednoduchý silničním motocykl patří mezi nejpopulárnější zástupce své značky téměř na celém světě. Například na evropském trhu se udržel až do konce dvacátého století.

Následně se pak jako SR400 do Evropy vrátil v letech 2014 až 2018 a jeho další prodej na zdejších trzích zastavil nástup emisní normy Euro 4 pro motocykly.

Zdroj: Yamaha Motor Co., Ltd.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

30. 12. 2021 12:23
Re: oblečení
Sekáče jsou v tomhle dost dobré. Třeba pánské zimní bundy na motorku se tam dají kolikrát sehnat docela levně, ale co mám zkušenost, tak je to hodně i o štěstí. Kdybyste ale do budoucna chtěl třeba nějakou novou, tak můžu doporučit tenhle eshop: https://www.uncs.eu/c/panske-bundy/44 Právě tam jsem si jednu kupoval před pár měsíci a musím říct, že zatím spokojenost.
20. 2. 2021 13:35
oblečení
Tak tohle bych si na sebe coby fanda do auto i moto sportu rozhodně neoblékl, to vím naprosto jistě :-) Je jasné, že to některé mladé zaujme, ale osobně bych ani nevěřil tomu, že to bude dostačující v ohledu bezpečnosti v porovnání s koženým oblečením na motorku. Já jsem to svoje sehnal neuvěřitelně výhodně přes eshop second hand https://www.onlinesekac.cz/ a jezdím s ním už třetí sezonu...