Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne S Transsyberia: rally SUV do nepohody

Roman Daněk
Diskuze (9)
Porsche posílá své Cayenne S na nelítostnou rally skrz Sibiř. Sériové SUV dostalo od výrobce pár doplňků, aby přežilo v nehostinné krajině.

Letos 2. srpna odstartuje rally z ruské Moskvy přes Sibiř až do 6.200 km vzdáleného Ulánbátaru v Mongolsku. A německá automobilka přihlásila na start své Cayenne. Mnozí z vás namítnou, že tohle SUV bude vynikající na silnici a dobré na zpevněných cestách, ale co si počne v drsné krajině? Právě těmto "nevěřícím Jidášům" chce Porsche dokázat, že Cayenne je dobrým vozem i tvrdším terénu.

Porsche Cayenne S Transsyberia má pod kapotou sériový osmiválec o objemu 4,8 l. Agregát disponuje výkonem 283 kW (385 k), který posílá přes šestistupňovou automatickou převodovku Tiptronic S na všechna čtyři kola.

Mezi výčet úprav ale patří zesílené A a B sloupky chránící posádku při případném převrácení vozu; lehčí a kompletně přepracovaný výfukový systém umožňující brodění v 76 cm hluboké vodě; modifikovaný podvozek s lepší ochranou; nové odpružení přineslo vyšší světlou výškou vozu; speciální dvouplášťové off-road pneumatiky; náhradní dvojice kanystrů pro delší dojezd nebo případ nouze; externí střešní světlomety a prostor pro navigační notebook před sedadlem spolujezdce.

Roman Daněk
Diskuze (9)