Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche má novou úložnou přihrádku. Na zvláštním místě

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Německý úřad pro patenty a ochranné známky (DPMA) zaznamenal nový patent od automobilky Porsche. Týká se speciálního řešení úložné přihrádky ve vozidle.

Porsche si nechalo patentovat úložnou přihrádku umístěnou v rámu dveří pro uložení zejména drahocenných věcí. Zákazník nemusí mít strach, že by do úložného prostoru například protékala voda. Otvor v prahu dveří je po otevření i zavření plně utěsněn. Dokumentace k patentu prozrazuje, že přihrádka může mít hloubku od deseti do pětadvaceti centimetrů. 

Video se připravuje ...

Porsche si dává záležet na eleganci, což dokazuje i design a umístění této skryté přihrádky. K přihrádce se dostanete pouze po otevření dveří. Dle dokumentace k patentu není známo, kdy a do jakých modelů s tímto řešením Porsche přijde. Dokážeme si představit, že formou příplatkové výbavy se tato specialita může objevit v kompletní modelové řadě od Caymana až po Panameru. 

Zákazníci Porsche tuto novinku jistě ocení a automobilka to moc dobře ví. Například u modelů s otevřenou střechou bude mít tato přihrádka pravděpodobně největší smysl, kdy majitel třeba takového Porsche 718 Boxster nebude muset kvůli cennostem střechu natahovat. Jednoduše je schová do nové schránky!

Zajímavá umístění úložných prostorů nejsou v automobilovém průmyslu žádnou novinkou. Nový elektrický pick-up Rivian R1T má úložný prostor přístupný zvenku mezi zadními sedadly a zavazadlovým prostorem. Další vychytávkou je u modelu R1T malá baterka schovaná ve dveřích. Taková “Simply Clever” řešení jako je deštník ve dveřích od Škody známe jistě všichni. Další příklad -  McLaren F1 měl úložný prostor v zadním blatníku (po odklopení celého boku), kam si mohl majitel uložit tašku.

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - HitmanPB
26. 6. 2022 17:41
Taková “Simply Clever” řešení jako je deštník ve dveřích od
Citácia z článku: "Taková “Simply Clever” řešení jako je deštník ve dveřích od Škody známe jistě všichni. "
Pán redaktor, robite si z nás srandu, však ? :D