Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Experience Center v Atlantě navštěvuje 6000 návštěvníků měsíčně

Mirek Mazal
Diskuze (2)

Zájem veřejnosti se zvyšuje. Není divu, když Porsche neustále investuje do kvalitnějšího vyžití a lidé se vracejí za nezapomenutelnými automobilovými zážitky.

Německé výrobě výkonných automobilů Porsche se vždy dařilo produkovat hezké a především řidičské modely sportovního charakteru. Vůči veškeré konkurenci se ve Stuttgartu stabilně zaměřili na konzervativní design a široce použitelný jízdní projev, výměnou za ohromující akceleraci futuristické rakety daleko lépe slouží každodenní ovladatelnost při dostatečné zásobě výkonu a samozřejmé prestiže.   

Na úkor rychlosti v přímce Porsche servíruje originální charisma, zvláštní auru podtrhují zážitky z řízení, proto si staromilský přístup značky dokáže držet velmi vysoké renomé. Celkovou úroveň podporují i volnočasové aktivity organizované pod jednou vlajkou v přírodě stejně dobře jako v uzavřených centrech ohromující fandy aut dokonalou propracovaností.

Slavnostní prezentace a roadtripy pro klienty probíhají pravidelně, ale je tomu už sedm let, co Porsche velkolepě otevřelo zábavní areál v hodnotě 100 milionů dolarů. Megalomanské zábavní středisko v přepočtu za 2,4 miliardy Kč leží v Atlantě. Automobilový ráj známý také jako Porsche Experience Center (PEC) nabízí nepřeberné množství aktivit pro automobilové nadšence všech ročníků.

Video se připravuje ...

Různě staří i mladí fanatici nejen do Porsche přichází v hojném počtu, každý měsíc pokladnou projde přes šest tisíc podobně zaměřených jednotlivců. Mezi méně či více zapálenými hosty má každý na výběr z výstavních prostor nabitých historií značky, uvnitř centra nechybí moderní sekce současné produkce, průřez nejlepšími výtvory, dále jsou součástí suvenýry, hotely, restaurace, restaurátorské dílny a nejlákavějším cílem PEC často bývá 1,6 km dlouhá testovací dráha přístupná i pro návštěvníky.

Turistické věstníky lákají na Heritage Gallery hostící obrovskou řadu historických vozidel dle vývojové trajektorie Porsche. Platící zákazníci mají možnost blíže poznat servisní zázemí restaurátorů například během firemní akce, svatby nebo oslavy – provozní sekce PEC ochotně nabízí ukázkové prostory i oddělené kongresové sály.

Přidanou hodnotou centra je propojení dějin, výroby, servisu a řidičského života. Návštěvníci mohou odcházet plni nových řidičských zážitků, kromě statických exponátů je za branami PEC dostupná hala vybavená nejmodernějšími simulátory dodávající reálné pocity z překonávání známých okruhů. Ze všech nejméně zapomenutelné překvapení čeká na zmíněné venkovní dráze, kde dámy a pánové mají jedinečnou šanci absolvovat personalizované lekce řidičského tréninku před možností úplně sami řídit tradiční stroje po plnohodnotném závodišti. Praktický výcvik rozšiřují technické zajímavosti včetně historických souvislostí, takže klient zažívá teoretické i praktické ponoření do tajů ikonických Porsche.

Princip komplexního omámení německou značkou je neustále inovován. V reakci na rostoucí zájem veřejnosti vzniká nová modulární dráha dvou kilometrů specifičtějších zážitků z jízdy a ukázek možností vozidel. Operativní systém umožní simulovat rozdílné podmínky provozu za odlišného počasí, budoucí hosty pobaví smyky, vyhýbací manévry, krizové situace a podobné speciality v různých náklonech vozovky.

Portfolio atrakcí naznačuje, kolik Němci věnují energie a peněz do nabídky nadstandardních volnočasových aktivit. Okusit všechny atrakce není na jeden den, zato člověk odejde nakloněn fanouškovské filozofii, lehce se Porsche i za oceánem stane životním stylem.

Mirek Mazal
Diskuze (2)

Doporučujeme

18. 6. 2022 12:06
tvl
“Okusit všechny atrakce není na jeden den, zato člověk odejde nakloněn fanouškovské filozofii, lehce se Porsche i za oceánem stane životním stylem.” Co to znamena?