Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche spustilo netradiční konfigurátor. Sestavit si v něm můžete hodinky

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Automobilky často mají široký záběr a nesoustředí se jen a pouze na výrobu vozidel. Pod svou značkou nabízejí také oblečení nebo různé doplňky.

Takové Porsche nabízí nejen svým zákazníkům různé s auty související zboží už od 50. let minulého století, například zavazadla, oblečení, modely vozů, kalendáře nebo sluneční brýle a hodinky.

V roce 1972 dokonce Ferdinand Alexander Porsche, zvaný Butzi, návrhář, designér Porsche 911 a vnuk zakladatele firmy založil značku Porsche Design, jejímž prvním produktem byly hodinky Black Chronograf I.

A hodinky společnost Porsche Design nabízí společně s řadou dalších různých věcí i v současnosti. Pro dva modely dokonce nedávno spustila možnost přizpůsobit si je vlastnímu stylu.

Individualizace přitom probíhá způsobem, který odpovídá automobilovým kořenům - hodinky si totiž můžete naspecifikovat v konfigurátoru. Zákazníci mají zatím dvě možnosti, u nichž se dá s upravováním vzhledu začít.

Základem je model začínající cenou na částce 4950 eur, což je v přepočtu asi 126 tisíc korun. Druhou možnost představuje příbuzný typ, který je ovšem vyhrazen pouze majitelům aktuálního Porsche 911 GT3. Ten startuje na 7750 eur, tedy zhruba 197 tis. Kč.

Možnosti individualizace jsou přitom poměrně široké, zahrnují výběry barev různých částí hodinek, materiálů nebo odladění podoby některých detailů. Porsche Design tvrdí, že konfigurátor nabízí více než 1,5 milionu kombinací.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

18. 8. 2021 23:35
hodinky
Tak to já asi raději zůstanu konzervativní a jediné hodinky, které budou v mém životě budou ty, které budu nosit na ruce. A když už jsme u těch hodinek, tak jsem našel nedávno tuto stránku zde - https://www.hodinky-beny.cz/…nosti-sportovni/ odkud jsem si pořídil moc super sportovní hodinky, tak se kdyžtak mrkněte :) Přeji hezký zbytek dne a mějte se krásně.