Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Poslanci se bouří proti odtahům svých vozů, chtějí změnit zákon

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Čeští poslanci chtějí zabránit tomu, aby jim policie nechala odtahovat auta z parkovacích zón. Navrhují změnit zákon tak, aby jejich vozidla nebylo možné odtáhnout.

Sněmovní hospodářský výbor doporučil změnu vložit do projednávané novely zákona o provozu na pozemních komunikacích, která má za cíl zahraničním řidičům ztížit možnost vyhnout se trestu za přestupky spáchané v Česku.

Zákon v současné podobě uvádí, že o odstranění vozidla, které neoprávněně stojí na vyhrazeném parkovišti, rozhodne policista nebo strážník obecní policie a vozidlo se odstraní na náklad jeho provozovatele. Podle pozměňovacího návrhu by nebylo možné kromě jiného rozhodnout o odstranění vozidla, pokud jde o vozidlo viditelně označené jako vozidlo osoby požívající výsad a imunit podle zákona nebo mezinárodních smluv. To by ale neplatilo, pokud by zaparkované auto zákonodárce znemožňovalo průjezd jiným autům.

V odůvodnění návrhu se píše, že v poslední době se stalo několik případů, kdy městská policie nechala odstranit vozidlo poslance nebo senátora, i když bylo viditelně označené parkovací kartou jako vozidlo zákonodárce. "Tímto postupem došlo v některých případech k závažnému narušení výkonu poslaneckého nebo senátorského mandátu, neboť těmto poslancům a senátorům bylo fakticky znemožněno dostavit se na důležitá jednání Poslanecké sněmovny nebo Senátu," stojí v odůvodnění návrhu.

S pozměňovacím návrhem přišel na jednání výboru jeho člen František Laudát (TOP 09), který ale řekl, že jedná ve shodě s ostatními politickými stranami. Pozměňovací návrh pak podpořili všichni přítomní členové výboru, nikdo se nezdržel, ani nebyl proti. O schválení návrhu poslanci rozhodnou ve třetím čtení zákona zřejmě již na červnové schůzi.

Server aktualne.cz napsal v dubnu, že policie začala poslancům odtahovat z modrých parkovacích zón jejich auta označená růžovou parkovací kartou. Podle serveru odtáhla například vůz Stanislava Humla (ČSSD) nebo Tomáše Podivínského (KDU-ČSL). "Na vyhrazených parkovištích pro rezidenty mohou parkovat jenom auta označená rezidenční kartou. Pokud mají jinou kartu, tak samozřejmě nemohou," citoval tehdy server mluvčího městské policie Jana Čiháka.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
24. 5. 2014 01:34
Nepárat se s tím,
ať rovnou zavedou jako ve středověku zákony pro "vrchnost" a jiné zákony pro "poddané". Potom se oficiálně může u každého v občance vyznačit do které kasty patří a je po problémech. Vrchnost bude zcela beztrestná a poddaní budou mít právo akorát držet hubu a platit daně. Ale počkat - ono to tak už ve skutečnosti všude funguje ;-\
23. 5. 2014 22:00
To mi připomíná scénu z Císařova pekaře...
...jak tam ti komoří včele s Langem řeší, že jim císař sáhnul na výhody a Lang říká: Ono se dá ledacos prominout, ale jak se sáhne na peníze nebo majetek někoho z nás, tak to se rozhodně projít nechat nesmí...

A to je přesně ono. A zrovna p. poslanec Laudát mi úplně stačil, když jsem ho viděl před 14 dny u Jílkové, to je pěkná sv*ně.

Je to jednoduché, ten jejich ancábl má kolem sněmovny spoustu baráků a tedy i dvorů a tam se ty jejich auta bez problémů vejdou. Tak ať si to tam zajistí, ale aby si stáli někde v rámci prahy, ať už u svého baráčku, nebo někde u milenky na zákazu zastavení nebo modré zoně, tak ať pro ně platí stejná pravidla jako pro ostatní.

Ale to je přesně ono, vyžraný prasata si hrají na vrchnost, pro kterou neplatí žádná pravidla....
Avatar - beibej
23. 5. 2014 20:35
poprvé chválím MP
nevím proč by měli poslanci parkovat před sněmovnou když tam nebydlí! Já taky nesmím zaparkovat u mojí práce!
Avatar - rohYpnol
23. 5. 2014 15:38
Typické sTOP09
Typický české.

Pokud někdo špatně vykonává svoji činnost, pak změníme zákon. Fakt výborné 8-s 8-s

Pokud MP odtahuje vozy, které nemá odtahovat, tak snad ať začnou vykonávat MP činnost v souladu se zákonem, ne?
A pokud městská část nastavila pravidla, že poslanci nemají kde parkovat, tak ať poslanecká sněmovna zajistí vyhrazené parkování (a to třeba městské části zaplatí).

Zkrátka sTOP09 :-!
Avatar - Kolouš
23. 5. 2014 12:55
hahaha
hahahahaha, jeee hahahaha
tak jeste jednou: hahaha
.
.
.
smutný!
:no: