Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Představujeme ztělesnění pojmu „silniční koráb“. Popřejme tomuto Dodge šťastnou plavbu

Filip Melich
Diskuze (2)

Vzhledem k velikosti či jízdním vlastnostem se občas pro nějaké auto použije pojem „koráb“, případně „silniční koráb“. Někdo to vzal doslova a z Dodge Caravan udělal silniční loď.

Při brouzdání na Twitteru nás zaujalo pár fotek z Ameriky, na kterých je vskutku zajímavé vozidlo. Někdo se totiž rozhodl ze staršího Dodge Caravan udělat něco, co na první pohled připomíná loď na kolech. Auto přišlo o střechu i okna, jen to čelní nahrazuje nové prosklení v lodním stylu. Ostatně lodní tématika prostupuje celým vozem, včetně pátých dveří tvořených otevíratelnou dřevěnou ohrádkou s naznačeným záchranným kruhem a nápisem Land Yacht.

Na některých fotkách je možné na levém bočním skle u řidiče – nebo bychom měli říct kapitána? – zahlédnout nápis žádající, abychom vozidlo/plavidlo sledovali na facebookové stránce Land Yacht (@landYachtparty). Stránka je to relativně nová, založená teprve 27. dubna 2022, a zatím poslední příspěvek na ní je z 28. května. Neobsahuje mnoho informací, ale pár dalších fotek se tam najít dá, stejně jako krátké video z přípravy na lakování výtvoru.

Video se připravuje ...

Fotku auta/lodě sdílel i prodejce vozů Chevrolet a Cadillac, Uftring Weston Chevrolet Cadillac, z amerického státu Illinois. U příspěvku se pochlubil, že zvládnou servisovat jakékoliv auto. Jako reklama je to zajímavé.

Z fotek Land Yacht pak jde poznat, že použitý Dodge Caravan je čtvrté generace, jejíž výroba v Severní Americe probíhala od roku 2000 do roku 2007 a následně pokračovala v Číně mezi lety 2007 a 2011. Zároveň se zřejmě jedná o kratší verzi vozu s délkou 4,8 metru. Je to trochu škoda, delší verze o délce 5,1 metru by byla příhodnější.

O pohon vozu se na severoamerickém trhu starala trojice motorů, konkrétně řadový čtyřválec o objemu 2,4 litru a dvojice vidlicových šestiválců o objemu 3,3 a 3,8 l. Používány byly pouze automatické převodovky, přičemž šestiválce se pojily s čtyřrychlostní skříní, čtyřválec dokonce s třírychlostní. Ať se pod kapotou pozemní jachty skrývá jakýkoliv motor, závodní stroj to určitě není. Ovšem není vyloučeno, že tvůrci pohonnou jednotku vyměnili.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (2)

Doporučujeme

9. 9. 2022 16:49
Peugeot 806 Runabout
ten měl větší šmrnc ...

https://www.youtube.com/watch?…
9. 9. 2022 14:43
Obludnost
To je slušná obludnost. Kdyby to aspoň dokázalo plavat, tedy udělali z toho obojživelný vozidlo, tak by to bylo aspoň trochu zajímavý.