Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prezident podepsal roční odklad poznávacích značek aut na přání

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Prezident Miloš Zeman podepsal zákon, který o rok odkládá zavedení registračních značek aut podle přání jejich vlastníků.

O rok také odkládá pořizování obrazových záznamů automobilů ze stanic technické kontroly.

Spuštění obou novinek od příštího roku by podle ministra dopravy Antonína Prachaře bylo spojeno s řadou problémů při jejich technickém a organizačním zabezpečení. Pořizování obrazového záznamu z STK má podle ministerstva zabránit podvodům s technickými kontrolami, kdy oprávnění k provozu dostanou i vozidla, která na kontrolách fyzicky nebyla.

Zákon, přijatý loni, počítá s tím, že značky na přání nebudou moci obsahovat vulgární a hanlivé výrazy nebo například zkratku některého úřadu. Jedna taková tabulka by měla stát 5000 korun, takže dvě značky na automobil vyjdou na 10.000 korun.

Ministerstvo dopravy chystá do budoucna změnu v registračních značkách tak, aby značky už byly vlastnictvím motoristů. Stát pouze určí, jak má značka vypadat, a občan si ji poté koupí u soukromého výrobce.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Avatar - Bully_
8. 11. 2014 10:09
Re: Číslo vedle čísla
To je prave ono, kazdy bude mit tu moznost. Tzn. ze kdyz sam nevidis duvod, tak si to kupovat nemusis. Jde o jednu z mala moznosti, jak si legalne perzonalizovat auto, odlisit se od ostatnich stribrnych Octavii >:D
Jinak treba tady v L stoji znacky na prani 50€ (samozrejme obe, 1 se na auto nedava :-) ) a musi byt ve formatu bud 2 pismena + 4 cisla, nebo 5 cisel. Imatrikulacni urad si samozrejme vyhrazuje pravo vyloucit kombinace typu SS apod., vsechno podleha schvaleni (2 dny, ale vse se da vyridit na internetu a nasledne postou). Ve finale ma stejne drtiva vetsina lidi na znacce svuj monogram a rok narozeni.
Avatar - Pekelná Micinka
8. 11. 2014 01:57
Re: Číslo vedle čísla
To chce něco, čím by si se třeba nepřímo vyjádřil. Mít MINI, dal bych si FOX 661L. Ale mohlo by to nosit smůlu, tak bych si to možná rozmyslel. KALMIYH
Avatar - baca42
7. 11. 2014 17:15
Re: Hulvát si jistě dá na Superba
To jsem vyfotil na Praze 4

[odkaz]
7. 11. 2014 15:18
Re: Číslo vedle čísla
:yes:
Avatar - shamal
7. 11. 2014 14:27
Číslo vedle čísla
Jak jsem se zaradoval, když před lety přišel ten návrh, že někdy bude možné se realizovat na své RZ. A pak mě napadlo, že nevím co si na ty značky dát... Značku auta? Ale tyhle RZ si můžu nechat a co když příští auto bude jiné značky? Jméno? Proč? Datum narození? Nevím. Chápu majitele firem, že si tak třeba zviditelní firemní auta. Ale nakonec jsem usoudil, že mě fakt nenapadá co bych tam chtěl mít a hlavně proč. Takže pro mě úplně zbytečný.