Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Praha si udělá dopravní průzkum, vyfotí a natočí značky všech aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Praha si nechá zpracovat průzkum pohybu automobilů po Praze, zaznamenávány budou všechny registrační značky.

Praha si nechá zpracovat průzkum pohybu automobilů po Praze. V jeho rámci bude najatá firma na deseti místech v Praze kromě počtu aut také fotit a natáčet registrační značky automobilů. Vyplývá to ze seznamu veřejných zakázek magistrátu.

Předmětem zakázky je dopravní průzkum, analýza emisí a stanovení podílu jednotlivých typů vozů na produkci emisí v pražských ulicích. Najatá firma tak zjistí nejen tovární značky projíždějících vozidel, ale rovněž do tabulek zaznamená jejich stáří nebo typ používaných pohonných hmot.

V rámci průzkumu bude provedeno jednodenní pozorování na deseti vybraných komunikacích, a to od 8:00 do 18:00. Data budou sbírána například na Jižní spojce, Evropské, Strakonické nebo na Vinohradské, Žitné či Slánské.

Zájemci mohou své nabídky magistrátu doručit do čtvrtka 28. listopadu. Cena průzkumu vzejde z výběrového řízení, z dokumentu není jasné ani to, kdy by se měl průzkum uskutečnit.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
28. 11. 2013 10:35
Re: Nejak se ty penize z magistratu ven dostat musi :)
Musíš doložit právní zájem (nebo souhlas majitele). Je tedy možné, že dostanou přístup.
28. 11. 2013 10:08
Re: Ochrana osobních údajů
Avatar - Midlosek
28. 11. 2013 09:44
Nejak se ty penize z magistratu ven dostat musi :)
To jako ze budou kazdou SPZ lustrovat v registru, co je to za typ, stari, nafta nebo benzin a tak? To muze k informacim do registru kdokoliv?
Avatar - WinDiesel
28. 11. 2013 09:42
Re: Emise?
V Polsku dali k soudu žalobu proti vybírání mýtného na nehotové dálnici a vyhráli to. U nás by se to také myslím mohlo podařit v úsecích, kde probíhá dlouhodobá rekonstrukce a dále v úsecích, kde kvalita D1 a D2 neodpovídají výběru drahého mýtného.
Alespoň by byly rekonstrukční práce urychleny.
Avatar - WinDiesel
28. 11. 2013 09:40
Re: Ochrana osobních údajů
Jasné špiclování, bude to použito proti majitelům nepražských značek a budou z toho vyvozeny falešné závěry o tom kdo a jak často do Prahy jezdí ............