Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Magnum: Ženský dotek

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Přestože profese řidiče kamionu představuje sféru ovládanou především muži, počet žen působících v tomto povolání neustále roste.

Jednou z nich je i Patricia Boudy, pracující u firmy Rizzo v Gaillacu. Tato žena se živí jako řidička nákladního vozu již deset let a v únoru si převzala klíče od nového Renaultu Magnum s výkonem 353 kW (480 k).

Jako jediná žena mezi stovkou řidičů pracujících pro přepravní firmu Rizzo nemůže Patricia skrýt svou hrdost nad tím, že jí byl svěřen tento tahač: „Miluji, když mohu vyrazit na týdenní cestu. S tímto vozem bude jízda příjemnější, pohodlí v kabině je bezkonkurenčí,“ říká nadšeně.

Stéphane Rizzo, manažer provozu, se při nákupu svých nových kamionů nespoléhá na kompromisy: televize, chladnička, CB stanice a klimatizace jsou součástí výbavy všech vozidel, z nichž většinu tvoří Renault Magnum.

Je třeba říci, že přítomnost ženy ve skupině řidičů kamionů je prvenství, na které je Stéphane Rizzo právem hrdý. Když v minulém roce obdržel její žádost, ihned se ji rozhodl zaměstnat.

„Řidička žena je v našem oboru velmi vzácný úkaz,“ vysvětluje, „Patrica na mě svými schopnostmi čerpajícími z desetileté zkušenosti na silnici udělala velký dojem. Dnes je mezi našimi zákazníky přirozeně oblíbená a respektovaná pro svou profesionalitu“.

Patricia byla původně švadlenou, ale její srdce jí vždy lákalo za volant. Svět silnic znala dobře díky svému otci, který byl rovněž řidičem z povolání. Jakmile se naskytla příležitost, získala své řidičské oprávnění a vyrazila na cestu.

Během své desetileté řidičské kariéry si Patricia dokázala získat patřičný respekt v tomto převážně mužském světě. „Řízení moderních kamionů nevyžaduje velkou fyzickou sílu. Někdy narazím na macho muže, ale není to často. Nikdy jsem netrpěla tím, že jsem žena za volantem. Dokázala jsem se prosadit a vydobýt si u mužů respekt,” dodává.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - m.z.
18. 3. 2012 12:47
magnum
Super :-)