Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Twingo: Zásadní modernizace druhé generace (video)

Ondřej Láník
Diskuze (57)
Zatímco první Twingo vydrželo na trhu bez změny tváře bezmála 15 let, druhá generace se faceliftu dočkala po 4 letech.

Renault zveřejnil první snímek modernizovaného Twinga. To se poprvé ukázalo na autosalonu v Ženevě v březnu 2007. Francouzské mini si zachovalo třídveřovou karoserii a minimalistickou délku (3,6 m), přestože trendem posledních let je nabízet i v segmentu nejmenších aut pětidveřové karoserie.

Renault modernizované Twingo považuje za mnohem důležitější novinku než je u podobných změn uprostřed modelového cyklu obvyklé. Poprvé se totiž na veřejnost dostává nový designový styl značky, který by měly v následujících letech převzít všechny ostatní příchozí nebo faceliftované modely.

Místo jednoduché a přísně účelové přídě dostal nejmenší Renault novou masku s velkým logem a dvěma páry světlometů. Kulatá světla pro denní svícení se zakusují do hlavních světlometů podobně jako u SUV Škoda Yeti.

Změny na zádi sice nebyly zatím oficiálně představeny, ale nizozemský server Autoweek.nl již první snímky zveřejnil. Je z nich vidět, že zde došlo k obroušení hran a koncové svítilny jsou nyní i na výklopné zádi.

Motoricky se zatím zásadní změny neočekávají, základ bude stále tvořit malý čtyřválec 1,2 (55 kW), kterému sekundují přeplňované verze 1,2 Turbo (74 kW) a 1,5 dCi (47 kW, 62 kW), resp. sportovní atmosférický motor 1,6 16V (98 kW).

Ondřej Láník
Diskuze (57)
Avatar - Ada je zase tady
10. 9. 2011 22:38
Re: I když
Omyl strycu. I kdyz se snazis, nevytocis mne :-!

Jen opet konstatuji ze vaginalni auto neni dopravni prostredek, ale diagnoza >:-[]
9. 9. 2011 23:07
Re: Yetwingo
Z čelního pohledu by tam opravdu mohla být " domácí inspirace " z Alpine.
9. 9. 2011 23:00
Re: Yetwingo
Tak tam toho Yetiho opravdu vidím. Asi nikdo nečekal, že to někdo může vytáhnout. >:D
9. 9. 2011 22:57
Re: První Twingo...
První Twingo byla stylovka v době, kdy ještě stylovky nebyly. Renault nevyužil jeho obrovského potenciálu. Zkuste zavzpomínat, jaká auta tehdy společně s Twingem jezdila. Např. Škodovka měla jen Felicii. Twingo se tehdy prodávalo za cca 320 000,-, deska je za to pomalu Laguna.
9. 9. 2011 17:15
Re: Super
Podľa mňa urobili najväčšiu chybu v tom, že opustili hravý štýl Twinga I, že ho nevyvíjali ďalej. Svojou jednopriestorovou koncepciou bol v mini-segmente dosť jedinečný a ženy ho obľubovali pre jeho milý výraz a pekné očká...
Twingo II získalo faceliftom na výraze, ale milota a hravosť malého autíčka mu naďalej chýbajú. Tie okrúhle svetlá na mňa pôsobia trochu násilne, mali by byť menšie, takto akoby sa hádali o dominanciu s hlavnými svetlometmi...
Zadné svetlá sú lepšie, tam niet čo vytknúť.
Ešte by ma zaujímali zmeny v interiéri, bolo by divné, keby ostal v pôvodnom stave.
Čo by mohli vymeniť, to sú kľučky dverí, tento štýl je už prežitkom a funkčne je to tiež slabšie.