Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Revoluce v natáčení. The Mill Blackbird se umí přeměnit v jakékoliv auto

David Bureš
Diskuze (3)
Dílo společnosti The Mill se zvládne proměnit v jakékoliv auto na světě. Stačí k tomu nastavitelný rozvor, pár čidel a kamer nebo matný černý lak.

Natáčení s automobily bývá velice náročné a nákladné. Velkým problémem mimo jiné bývá sehnat specifické auto, ať už z hlediska barvy nebo modelu, zvlášť když filmaři potřebují něco speciálního. Firma The Mill se však vytáhla s dílem, které tato trable zcela vyřeší.

Společnost zabývající se speciálními filmovými efekty totiž ve spolupráci s JemFX, Performance Filmworks a Keslow Camera představuje po dvou letech příprav automobil The Mill Blackbird, který se dokáže proměnit v jakýkoliv vůz, jež filmaři zrovna potřebují. Nemluvíme tu však o realitě, blackbird skutečně nemá měnitelné karosářské díly, ale o digitálním prostředí. Blackbird lze totiž nasnímat tak, že může být na obrazovce miniautem, sporťákem i SUV.

Mohlo by se zdát, že jakékoliv auto lze v digitálním prostředí vytvořit už od základu. Jenže díky blackbirdu je výsledek mnohem realističtější. V případě tohoto díla se natáčí ve skutečném prostředí, které se na obrazovku přenáší snadněji a hlavně realističtěji než vytvořená virtuální realita.

Pro vytvoření realistického obrazu je blackbird vybaven nastavitelným rozvorem i rozchodem kol, aby jej bylo možné upravit na požadovanou velikost. Z toho důvodu je možné upravit i světlou výšku nebo tuhost tlumičů, aby se blackbird co nejvíce podobal charakteru požadovaného automobilu.

Právě kvůli realističnosti výsledku je automobil lakován matnou černou barvu, která usnadňuje jeho převedení ve vybraný model. Ze stejného důvodu je vybaven mnoha čidly nebo speciálními kamerami snímajícími okolí.

The Mill svým dílem láká hlavně automobilky. Firma tvrdí, že díky blackbirdu je možné natáčet reklamy na nové vozy, aniž by skutečný automobil byl potřeba. To se hodí hlavně při natáčení propagačních snímků ještě před samotnou premiérou daného auta. Právě při tvorbě takových videí byla už mnohokrát připravovaná novinka zachycena ještě před oficiální premiérou. Díky blackbirdu by utajení novinek bylo jednodušší, pro natáčení by totiž nový automobil nebyl vůbec potřeba. Blackbird se ale bude hodit i filmařům, kteří potřebují nějaké nedostupné vozidlo.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - dochtor
26. 9. 2016 09:14
Drift mode nie len pre Focus RS
Vďaka tomuto revolučnému vynálezu sa Chevrolet Spark v 1:44 dokonca naučil driftovať.
To už by pri troche snahy určite zvládla aj Fabia >:D
25. 9. 2016 09:37
Re: zajímavá hračka
fungovat to bude za vsech podminek, asi ti nedochazi ze na zaberech bude porad tohle cerne trubkove auto, a teprve az v 3D softu si na to grafik nasadi model ktery potrebuje, a je mu vpodstate jedno jake je pocasi, on sedi na zidli v kanclu

tohle auto ma za ukol jedine, jet v realu a tedy realne se hybat, na nej nalinkovane virtualni auto pak taky jede vpodstate realne a neni jen simulovane podle algoritmu fyziky, nebo ruky animatora pokud animuje rucne
Avatar - JirkaV8
24. 9. 2016 19:36
zajímavá hračka
Na policejním záznamu z radaru u vjezdu do tunelu červená Sierra, ale tunel už opustilo modré Lambo :yes: Druhá věc je jak to bude fungovat v dešti nebo při průhledech skrz vnitřní okýnko atd, nápad ale zajímavý