Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rezvani poodhaluje nový Tank, drsné SUV nabídne přes 1000 koní a odolá i EMP

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Již od svého představení je Rezvani Tank strojem, který na trhu nemá obdoby. Na šasi Jeepu Wrangler totiž vznikl stroj, který snoubí luxus moderních SUV s odolností obrněných transportérů. A teď přijíždí v druhé generaci, která bude ještě extrémnější.

První generace Rezvani Tank byla představena teprve v roce 2017, kalifornská automobilka však neztrácí čas a již nyní poodhaluje novou generaci pro modelový rok 2020. Ta vypadá na prvních skicách celkem povědomě, pod kapotou se však ukrývá řada výrazných změn.

Tou první a zřejmě nejdůležitější je zcela nové šasi, které však opět pochází od automobilky Jeep. Zatímco první generace Tanku však byla postavena na rámu Jeepu Wrangler JK, nový model dostane rám z nového Wrangleru JL, který byl představen teprve minulý rok.

Modernizace by měla přinést také nový podvozek s tlumiči Fox Racing a nový balíček Tank X, který pod kapotu nastěhuje 6.2 litrový motor V8 Hellcat. Ten však prošel rozsáhlou úpravou, díky které namísto standardních 527 kW (717 k) nabídne až 746 kW (1014 k).

Trojice snímků toho sice příliš mnoho neodhaluje, přesto se zdá, že druhá generace tanku jen poupravila design té první. Nové Rezvani tak působí ještě hranatějším, svalnatějším a drsnějším dojmem. Na kapotě i střeše se navíc objevují nové designové linie a zajímavé detaily, které jistě budou mít své skryté funkce.

Spojitost mezi Rezvani Tank a skutečným tankem totiž není jen ve jméně. Zvýšenou odolnost nabízela automobilka již u první generace, u té druhé však kromě jiného přidává i odolnost vůči elektromagnetickým impulsům, známým jako EMP.  Podle automobilky by měl Tank splňovat vojenské parametry pro odolnost vůči EMP E1: který může způsobit například jaderný výbuch, EMP E2: který může být způsoben například zásahem blesku, a EMP E3: který může být způsoben například během solárních bouří.

Video se připravuje ...

„Vizí bylo nabídnout nový design pro účelově postavené, odolné a v terénu schopné vozidlo, které je svalnaté, dobře proporcionální a zcela nové; a stejně zajímavé na pohled jako za volantem,“ uvedl šéf autombobilky Ferris Rezvani v tiskové zprávě k odhalení nového Tanku.

Úplné odhalení nové generace Rezvani Tank je naplánováno na léto a první kusy by měly být doručeny již v průběhu zimy. Nedočkaví zájemci však mají možnost již nyní složit zálohu 2.500 dolarů (57.200 Kč), která by jim měla dopomoci k jednomu z prvních kusů.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme