Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom Bespoke Chicane Coupe: Na počest okruhu Goodwood

Michal Fokt
Diskuze (0)
Není nad to, když máte auto, které existuje na světě v jediném exempláři, tím spíš, když takový vůz vzdává hold známé závodní trati. Co na tom, že dotyčná kára nemá se závoděním společného vůbec nic. Tedy téměř nic...

Rolls-Royce už nám zase ukázal, že je připraven udělat cokoli, co svému zákazníkovi na očích vidí - tentokráte se s exkluzivní britskou značkou podíváme do světa motorsportu. Nápad postavit auto, připomínající okruh v Goodwoodu, vznikl v hlavě dubajského brand manažera značky Mohammeda El-Arishy, jenž chtěl, aby vznikl vůz, inspirovaný atmosférou a historií této trati. Důvodem byla jednoduše skutečnost, že tohle prostě arabské zákazníky fascinuje.

Rolls-Royce Phantom Bespoke Chicane Coupe má pochopitelně do aut, která vídáme na okruzích, dost daleko, ale minimálně mu nelze upřít snahu. Na sedadlech je ručně vyšívaný motiv šachovnicové vlajky, dekory v kabině jsou (velmi netradičně) nikoli ze dřeva ale z karbonu a ve schránce na rukavice je umístěna plaketa, informující, čemu že je vůz zasvěcen. Phantom dostal matnou kapotu a lem čelního skla, zbytek vozu je lakován v odstínu laku Gunmetal a to včetně kol.

'Vůz vznikl patrně jako showcar pro dubajské dealerství, není ovšem pochyb o tom, že si svého majitele najde, byť bude muset určitě v určitých ohledech slevit ze svých individuálních nároků. Není ovšem vůbec vyloučeno, že by mohla v případě zájmu vzniknout dokonce malá série.

Michal Fokt
Diskuze (0)