Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rychle a zběsile 7 dotočí dvojník Paula Walkera a počítačové triky

Michal Fokt
Diskuze (10)
Zesnulý herec Paul Walker bude asi první filmovou hvězdou, která si ve filmu zahraje i po smrti. Sedmé pokračování Rychle a zběsile dotočí jeho dvojník s "nasazenou" Walkerovou hlavou.

V listopadu loňského roku se při havárii, způsobené rychlou jízdou po městě, zabil na sedadle spolujezdce Paul Walker, jedna ze dvou hlavních hvězd automobilových akčňáků Rychle a zběsile. A to přineslo, kromě samotné lidské tragédie, problémy i producentům aktuálně připravovaného sedmého pokračování, v němž hrál Walker opět klíčovou roli.

Nastalou situaci chtěli nejprve tvůrci filmu vyřešit sestříháním dosud pořízených záběrů ze sedmého dílu, popřípadě z předešlých filmů, nakonec ale padlo rozhodnutí, že Paul Walker "dohraje" svou roli "virtuálně". V současnosti studio najalo čtyři dvojníky Walkera, přičemž podstatná je jejich stavba těla a pohyby, nikoli podoba.

Dubléři to za Walkera "odchodí" a za pomoci počítačových animací dostanou ve finále hercovu hlavu a hlas. Tvůrci filmu slibují, že diváci i Paulovi fanoušci budou s výsledkem spokojeni a bude prakticky nezjistitelné, kterou scénu natáčel Walker a kterou jeho virtuální dvojník, takže jde spíše o samotný princip - opravdu lze dnes tak snadno herce nahradit? Útěchou nám snad může být slib jeho partnera Wina Diesela, že tato tragická událost celý realizační tým zmobilizovala tak, že "sedmička" bude nejlepším (a patrně také posledním) dílem série.

Možná že se záhy dočkáme třeba takového Le Mans II, opět se Stevem McQueenem v hlavní roli, bude stačit pouze zakoupit patřičná "práva na hlavu". Ale opravdu tohle chceme?

Michal Fokt
Diskuze (10)
26. 3. 2014 18:31
Re: "Ale opravdu tohle chceme?"
Pro mě film zásadně tratil tím, že u některých aut bylo evidentní, že jsou to kopie. Takový Veyron se zastrčenými koly působil tak lacině. Všechno reálné záběry - je to ocenění hodné, ale s evidentními kopiemi - to už radši originály v kombinaci s efekty a animacemi. Aktuálně nejlepší řidičské záběry jsou pro mě v Top Gearu, kde auta skutečně dělají, co dělají. :yes:
26. 3. 2014 18:28
Re: Posmrtné role
Nebo také Desmond Llewelyn, legendární Q z filmů o Jamesi Bondovi, který zemřel při autonehodě ještě před premiérou Jeden Svět Nestačí (1999) ve věku 85 let.
Avatar - JDM
26. 3. 2014 16:00
Re: "Ale opravdu tohle chceme?"
třeba nový Need for speed se chlubí tím že vše je hrané opravdovými řidiči a kaskadéry v dnešní době určitě rarita bohužel tím film možná spíš ztratil než získal a když k tomu připočítáš příběh tak jsem si v kině spíš říkal need for go home ale jediný co mě na tom filmu bavilo byl zvuk auta ten byl omračující a užiješ si ho jen v kině nebo pokud máš doma fakt super domácí kino.
26. 3. 2014 15:25
"Ale opravdu tohle chceme?"
a opravdu netusite ze to jiz nekolik let neni zadnej problem a normalne se to deje? kdy jste byl naposledy v kine na nejakem sci-fi nebo videl neco z poslednich par let produkce treba v TV pane Fokt?

nekdy je to patrne ve filmu i laikovi (odflakle a lacine produkce), ale nekdy nemate naprosto zadnou sanci rozeznat jestli se jedna o real ci CGI, dnes se bez CGI neobejdou ani takove filmy kde to opravdu necekate, treba Wolf of Wall Street je CGI doslova napechovanej :-)
Avatar - Michal Fokt
26. 3. 2014 14:17
Re: Posmrtné role
To bezpochyby, stejně jako Bruce Lee s Hra se smrtí a určitě bychom našli spoustu dalších. Ale stejně tak by se dalo protestovat proti používání dublérů v akčních scénách, v tomto případě je to však něco jiného - skutečně "vyrobí" Walkera z těla dvojníka a hlavy herce, nepůjde o klasický sestřih již pořízených scén s využitím dvojníka. To cítím jako velký rozdíl.