Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania hlásí rekordní tržby za loňský rok

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Výrobce nákladních vozidel a autobusů Scania zveřejnil své obchodní výsledky za období od ledna do prosince roku 2016.

Čisté tržby společnosti Scania vzrostly v loňském roce o deset procent na rekordní úroveň 103,9 miliard švédských korun. Celkové dodávky nákladních vozidel, autobusů a autokarů dosáhly dosud nejvyšší úrovně.

Výnosy ze služeb společnosti Scania představovaly rekordních téměř 22 miliard švédských korun, což představuje nárůst o pět procent.

Vyšší počet prodaných vozů v Evropě a vyšší poptávka po službách pozitivně ovlivnily zisk, ale tento efekt byl částečně kompenzován negativním směnným kurzem, nižšími dodávkami do Latinské Ameriky (zejména do Brazílie) a také vysokými náklady spojenými s investicemi do nové generace nákladních vozů Scania.

Pozice značky Scania na evropském trhu zůstává silná s tržním podílem 16,5 procenta. Potřeba výměny a ekonomická situace v Evropě mají i nadále příznivý vliv na poptávku po nákladních vozech.

Počty objednávek v Latinské Americe zůstávají na nízké úrovni, a to zejména vzhledem k velmi nejisté situaci v Brazílii. V Eurasii mírně vzrostl počet objednávek a zdá se, že Rusko dosáhlo svého dna.

Poptávka po autobusech a autokarech zůstává v Evropě na vysoké úrovni. V segmentu motorů je poptávka po průmyslových a lodních motorech podle materiálů společnosti Scania dobrá, zatímco segment výroby energie je slabý.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Dzakobo
1. 4. 2017 18:33
Re: Podle očekávání
Apríl :-)
1. 4. 2017 10:55
Re: Podle očekávání
V10? Něco mi uniklo? Já měl za to, že je na výběr jenom R6 a V8
Avatar - Dzakobo
1. 4. 2017 10:15
Podle očekávání
Jiný výsledek ani čekat nešlo, vždyť do kterého jiného tahače si můžete objednat motor V10. Top POWER :yes: :yes: