Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Shelby G.T.350H je sporťák pro každého. Jeden unikát jezdí i u nás

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

České silnice brázdí jedna z nejzajímavějších verzí první generace ikonického Fordu Mustang. Speciální není pouze charakterem, ale také barevnou kombinací, která v Evropě zřejmě nemá obdoby.

Velmi populární skupina pony cars má sice spoustu zástupců, drtivé většině z nás ovšem jako první na mysl vytane Ford Mustang. Americká legenda, jejíž jméno postupem času ztratilo na síle, aby v posledních letech opět vystoupalo na vrchol, je bezpochyby jedním z absolutně nejoblíbenějších aut zpoza Atlantského oceánu.

Nejčastěji se na srazech setkáte se sportovně laděnými fastbacky, které v poslední době proslavil snímek 60 sekund z roku 2000 s Nicolasem Cagem a Angelinou Jolie v hlavních rolích. Zapomenout ovšem nemůžeme ani na umělecky hodnotnější Bullittův případ se Stevem McQueenem v hlavní roli. Tmavě zelený exemplář Mustangu GT 390 se dokonce stal natolik populárním, že přiměl mateřský Ford k výrobě hned několika limitovaných edicí inspirovaných filmovým kouskem.

Ford Mustang je zkrátka ikona, která si získala miliony fanoušků na celém světě. Obrovský zástup obdivovatelů najdeme také v Česku. Ti šťastnější z nás se dokonce mohou pochlubit nějakým historickým exemplářem v garáži. Většinou se jedná o standardní verze s obligátním osmiválcem, případně menším šestiválcovým motorem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Doporučujeme