Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Felicia jako nová! Za 26 let najela jen 15 tisíc kilometrů a je na prodej

Lukáš Volšický
Diskuze (23)

Kultovní Škoda Felicia z konce devadesátých let je právě teď na prodej. Za červenou krásku zaplatíte více než 150 tisíc korun.

Pokud Česko má jedinou moderní automobilovou ikonu, je to extrémně populární Škoda Felicia. Dokonce i v dnešních dnech žije nespočet řidičů, co na jednu z nejdůležitějších škodovek všech dob nedají dopustit a nadšeně ji řídí i dnes. A to i s vědomím, že při srážce s nejnovějšími automobily není bezpečná a jednou za dva roky může mít fatální problém na STK i emisích. I dnes se však naštěstí dají najít až neuvěřitelně zachovalé kousky.

Na inzertním serveru Bazoš.cz jsme našli až unikátní červenou Felicii 1.3 MPi, která od roku výroby 1998 najela pouze 15 tisíc kilometrů! Správně jste poznali, že se jedná o vůz vyrobený po faceliftu s novou maskou, kapotou a předním nárazníkem inspirovaný designem tehdy zcela nové Škody Octavia. Prodávaný kousek, u něhož bohužel neznáme přesné datum výroby, navíc může být jeden z prvních.

Zásadní facelift původní Felicie se představil 12. února 1998 a největším technickým přínosem byla vylepšená antikorozní ochrana. Škoda novinku prezentovala jako „Felicii s novou tváří“ a dnes už si jen málo nadšenců vzpomene, že oproti výchozímu prvnímu modelu byla i delší – karoserie byla prodloužena o 28 milimetrů na výsledných 3883 milimetrů pro hatchback, na 4237 milimetrů pro kombi.

Video se připravuje ...

Prodávaná Felicia je i po více než čtvrtstoletí v provozu v autentickém originálním stavu včetně kompletních dokladů na přihlášení, dvou klíčů, faktury z nákupu v roce 1998 a původního technického průkazu. Jak sám prodejce uvádí, je ideální záležitostí pro sběratele nebo automobilová muzea.

Bohužel však není zadarmo. Za červenou Škodu Felicii ve stavu nového auta prodejce požaduje 169.000 Kč. Byli byste ochotni za ni tolik peněz zaplatit, nebo už je to až příliš?

Lukáš Volšický
Diskuze (23)

Doporučujeme

2. 2. 2024 12:46
A co šťáva
Dá ještě pančovaný E10 benzin?
2. 2. 2024 10:18
?proč si pořizovat něco,s čím nebuduoci jezdit?
K čemu bude auto za 189000, když s ním nebude moci jezdit?Týka se to vozidel s nižším ekologickým certifikátem euro 4,který tato Felicie mít nebude?
2. 2. 2024 02:55
Pěkný
Hezká :-)
2. 2. 2024 02:52
Pěkná
Já bych jí koupil pěknou novou nebouranou nesezranou
1. 2. 2024 16:06
Re: Nijak lákavá nabídka
Hej, ten facelift je ešte aj z dnešného pohľadu divný. Ale medzi LX a GLX už bol dosť vizuálny rozdiel. Tých sociek ako tuto v článku bolo strašne veľa, na GLX sa rád pozriem aj dnes keď je v peknom stave. Bola to hrozná bieda. Susedia vtedy jazdili na solídnych jazdenkách zo západu a ja som sa strašne tešil, keď otec po mňa prišiel do školy novou červenou Feldou. Zároveň to bola posledná škodovka v rodine čím sa u nás skončila dlhá dynastia okrídleného šípu.