Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda má nového šéfa vývoje, Christian Strube přichází z Volkswagenu

David Bureš
Diskuze (0)
Dosavadní vedoucí vývoje ve značce Škoda Frank Welsch se podle očekávání přesouvá k Volkswagenu, kde bude zastávat stejnou funkci.

Výměny na vedoucích postech v koncernu Volkswagen Group nadále neberou konce. Zatím poslední změnu hlásí Škoda Auto, do představenstva automobilky zamířil Christian Strube, který má od 1. prosince na starosti technický vývoj.

Strube do mladoboleslavské značky přišel z mateřského Volkswagenu, kde byl od 1. září 2012 vedoucí vývoje karoserií. Dvaapadesátiletý inženýr má vystudovaný obor Lodní technika na vysoké škole ve Flensburgu, v koncernu VW Group pracuje od roku 1991. Nejprve byl zaměstnán v oblasti Technického vývoje koncernu ve Wolfsburgu, později přebíral různé vedoucí funkce. Mimo jiné byl vedoucím vývoje karoserií a vnitřních výbav společnosti Volkswagen de Mexico.

„Jsme rádi, že pan Strube jako velmi zkušený inženýr převzal vedení Technického vývoje ve Škodě Auto. S ním budeme důsledně pokračovat v obnově a rozšiřování modelové palety značky Škoda,“ říká Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti Škoda Auto. Také Maier je v Mladé Boleslavi nováčkem, do funkce nastoupil 1. listopadu. Jeho předchůdce Winfried Vahland se měl přesunout do Volkswagenu, nakonec ale německý koncern zcela opustil.

Strubův předchůdce Frank Welsch převzal 1. prosince vedení Technického vývoje značky Volkswagen. Na této pozici nahradil Heinze-Jakoba Neußera, jehož automobilka v září suspendovala v rámci vyšetřování skandálu s emisemi. Nucená dovolená byla důsledkem toho, že Neußer o podvodech s měřením emisí zřejmě dobře věděl už dlouho před vypuknutím kauzy Dieselgate.

Frank Welsch pracoval ve Škodě jako šéf vývoje od roku 2012. Měl tak důležitou roli v postupné obměně modelové nabídky. V minulých třech letech mladoboleslavské značka uvedla na trh nový model v podobě Rapidu, třetí generace modelů Octavia, Fabia a Superb i modernizovanou verzi Yetiho. „Frank Welsch posunoval kupředu modelovou ofenzívu značky Škoda s velkým osobním nasazením a dovedl značku do nové éry v oblasti techniky,“ děkuje za odvedenou práci šéf automobilky.

David Bureš
Diskuze (0)