Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Roomster II: S MQB přijede již příští rok

Jan Mička
Diskuze (79)
Druhá generace Škody Roomster přijede už příští rok. Základem bude koncernová platforma MQB.

Ačkoliv to tak na první pohled nevypadalo, druhá generace Škody Roomster skutečně půjde do výroby. Nebude už však sdílet většinu dílů s Fabií, ale Volkswagenem Touran, což přinese navýšení vnějších i vnitřních rozměrů, ale také snížení hmotnosti.

Hlavní zbraní druhé generace Škody Roomster bude zcela nový základ v podobě koncernové platformy MQB. Příslušnost s novou Fabií se tím tedy vyvrací, protože ta dostane tentýž základ, jako současný Volkswagen Polo. V souvislosti s tím se také počítá s citelným úbytkem hmotnosti, podle některých zdrojů až o sto kilogramů.

Podle veřejně dostupných informací se nové generace mladoboleslavského MPV dočkáme někdy v průběhu příštího roku, první fotografie by však mohly být dostupné ještě před koncem toho letošního. Zatímco v případě Romsteru se počítá pouze s evropským prodejem, server Worldcarfans.com se domnívá, že Touran by se mohl podívat také do zámoří.

Jan Mička
Diskuze (79)
30. 5. 2014 11:20
Re: Dobrý tah
C-Max I. gen. je ale vzadu o něco užší - prý jen 140 cm. Každopádně ho mám v hledáčku. To Scenic je širší - I. gen. prý 149 cm, II. 146 cm, III. 148 cm. Každý cm na šířku je dobrý.
30. 5. 2014 11:08
Re: Napravená chyba?
[odkaz] concept
30. 5. 2014 11:06
Re: Dobrý tah
Odůvodnit se dá všechno. I to, že vymírání ČR (potažmo Evropy) je vlastně dobré, protože nebude válka. Tohle je podle mě nesmysl. I to, že je dnešní doba nejistá. Každá doba je nejistá. Celý život člověka je nejistý. Za 10 min. už nemusím být mezi živými. S tímhle žili všichni naši předci (a bez pojistky). Je zajímavé, že čím vyspělejší civilizace, tím více je zdegenerovaná (aspoň v některých oblastech) a zpohodlnělá. Není tak ve střehu a připravena na přežití. A rození potomstva je jedním z nástrojů pro přežití dané civilizace. Tak to prostě je, to neokecáš. Ti lidi budou chybět. Kdo je nahradí? A práce pro ně by bylo dost. Víc lidí produkuje i nějaké potřeby navíc. A nejde o přírůstek, ale o udržení stávajícího stavu. Jinak náš stát tak trochu působí jako pijavice a práci a výdělek všemožně zatěžuje daněmi apod. Když jsem byl v USA byl jsem překvapenej, že mají levnější benál než u nás - stál skoro polovinu co u nás. Jak to mají s daněma nevím.

Jiná věc je porodní bezhlavý boom v Asii a Africe. To opravdu nevypadá dobře a je otázka, jak to dopadne. Hypotéce jsem se obloukem vyhl a bydlení zajistil skromné, nové, ale naše. Nemusím vydělávat majland, abych uživil rodinu a měli jsme kde bydlet, topit ... pokryl všechny základní potřeby...

Mně prostě vadí, že v ČR když má někdo víc než dvě děti, tak si všichni klepou na čelo. Přitom ty děti jednou budou pracovat, platit daně a zachovávat kulturu téhle země a Evropy. Ale to těmhle lidem nedochází. Je to prostě nesmysl a basta. Páč doba je nejistá, víme. Zeman je nej a koblihy taky nejsou špatný. Prostě když máš něco (jenom trošku) jinak než má většina, tak jseš divnej. Hlavně se (o víkendu) s kámošema v hospě ožrat jako prase. Zakalit, zapařit a zašu.kat - hlavní cíle dnešních mladíků kolem 18-ti a výš. Možná už z české kultury není co zachraňovat, protože se sama rozpadá.

PS. "Jentak mimochodem doba Rakouska-Uherska zase takový průser nebyl, nebýt toho, že se to rozpadlo a byla válka, ale to už je věc druhá..."
NE! To není druhá věc, to je přesně to co tvrdíš a nechápeš! => Ach mi chudáčci, dnešní doba je tak nejistá. Ale za Ra-Uh bylo určitě líp, teda až na to, že se rozpadlo a začala světová válka. Copak to nevidíš? Tehdy začlo jedno z nejhorších období lidstva. Seš prostě hrubec... :-)
30. 5. 2014 10:54
Re: Napravená chyba?
[odkaz]%20Roomster%2… koukni jak jsou přední dveře, pod zrcadlem ta výrazná boční hrana. Ta podporuje celkovou linii skla, předku auta. Jenže do výroby už šlo bez toho [odkaz] Původně se lidem líbilo. Auto vypadala kvůli tomu dynamicky. Ale oni to z toho vykrojili, udělali to užší o hodně a tu hranu ukončili ,,dodělali,, ještě před koncem prvních dveří. A bylo vymalováno.
30. 5. 2014 10:49
Re: Dobrý tah
Anebo nepřipisovat když někdo rodí tady že je najednou Čech.