Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škodu Kodiaq od Delta4x4 už jste viděli? Tohle SUV by se terénu bát nemuselo

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Škoda Kodiaq je klasické moderní SUV, které sice nabízí slušné schopnosti v terénu, ale jako offroad byste ho asi nepopsali.

Pokud jsou pro vás u takového vozu ale právě terénní vlastnosti důležité, existuje řešení. To samozřejmě spočívá v úpravách.

Zajímavý způsob nabízí například původem německá společnost Delta4x4, která se už od začátku osmdesátých let věnuje vývoji, výrobě, prodeji i instalaci různých offroadových dílů. A nabízí je i na moderní esúvéčka.

Firma má zkušenosti také s vozy značky Škoda, už před lety zájemcům nabídla komponenty do horšího terénu pro model Yeti. Pak přidala Kodiaq a naposledy také menší Karoq. Jak tahle auta po úpravě vypadají, se můžete podívat v galerii.

Tam ale najdete především modifikovaný Kodiaq, konkrétně exemplář s netradiční fólií na karoserii. Jde mimochodem současně o auto, které vzniklo v české pobočce společnosti Delta4x4.

Škodovácký "medvěd" má o dvacet milimetrů zvýšený podvozek a 18palcová offroadová kola, obutá do 29palcových terénních pneumatik o rozměru 225/55R od BFGoodrich. Kodiaq dostal také LED rampu.

Delta4x4 dále umí škodovku vybavit hliníkovou ochranou podvozku, mobilním navijákem, ochranným předním rámem nebo střešním stanem.

Ano, ani zmíněné úpravy z Kodiaqu neudělají klasický teréňák, ale určitě zajistí, že SUV zvládne výrazně náročnější terén. A navíc to skvěle vypadá. Nebo ne?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - caliban
19. 1. 2021 22:19
Beautiful Teen's First BBC!
Když si na auto přivrtam žehlící prkno, tak z něj taky neudělám okruhový speciál.
Avatar - palix
19. 1. 2021 21:33
Re: Nesmysl
Predpokladám, že väčšina bežných ľudí by sa dala zlákať vzhľadom.
Avatar - palix
19. 1. 2021 21:31
SUV do terénu?
Nechápem, čo je to za nápad upravovať SUV do terénu. Ak chcem do terénu, tak si vyberiem normálny off-road a ten dám upraviť ak už. Suzuki Jimny by tomu v teréne ukázalo ako sa jazdí v teréne :-)
Nedávno som pozeral "dokument" Race to Dakar. Síce je to vec z roku 2006, ale...
Okrem iného mali ako sprievodné vozidlo BMW X5 upravené na Dakarskú rally. Myslím si, že to auto bolo absolútne najslabším článkom celej "výpravy". Vždy sa na ňom niečo kazilo :-!. Tak to dopadne, ak niekto chce robiť z SUV auto do terénu. Ale chápem - mali podporu BMW, tak museli brať BMW.
Avatar - Ham.
19. 1. 2021 21:29
Nesmysl
a) vypadá to otřesně
b) dělat za jakéhokoliv SUV se samonosnou karoserii off-road je z podstaty věci kravina. SUV je pro občasné zvládnutí lehčího terénu a to Kodiaq zvládne, při těžším nasazení je potřeba rámovou konstrukci auta, tedy zcela jiný typ auta než je SUV. Polepy to v žádném případě nevyřeší.