Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německá firma tvrdí, že umí z Kodiaqu RS dostat zvuk V8. Poslechněte si ho

Jan Zajíc
Diskuze (10)

Jistě víte, že Škodu Kodiaq RS pohání dvoulitrový turbodiesel. Sice se dvěma turby, ale pořád je to jen vznětový čtyřválec.

I proto si automobilka musela pomoci trikem, aby zajistila, že nejsportovnější verze Kodiaqu bude nějak zajímavě znít. Řešení se jmenuje Dynamic Sound Boost a jde zjednodušeně řečeno o asi pět kilogramů vážící zařízení umístěné u levé koncovky výfuku.

Veškeré tóny z něj jdou pouze ven a coby reproduktor je zvýrazňuje karoserie vozu. Charakter zvuku se mění podle jízdních režimů.

Už když tento systém Škoda představovala, upozorňovala, že vzhledem k tomu, že jde vlastně o reproduktor, je teoreticky možné, aby vůz vydával jakýkoliv zvuk.

A právě toho využila německá firma Cete Automotive, která našla způsob, jak z tohoto zařízení dostat zvuk připomínající zážehový vidlicový osmiválec - tedy i s typickým bubláním. Jasně, je to opět "fejk", ale jako nápad je to minimálně zajímavé.

Jan Zajíc
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - Little Boy
1. 6. 2019 22:35
Trapas
Kdo potrebuje mit auto ktere predstira motorizaci kterou automobilka nikdy nepouzila v zadnem modelu? :) A nedejboze pokud vedle toho nekdy zastavi skutecna V8... lol
And just fake it if you're out of direction
Fake it if you don't belong here
Fake it if you feel like infection
Woah you're such a fucking hypocrite
1. 6. 2019 11:46
Co z Kodiaqu...
... ale za chvíli bude i hodně práce na 2.5TFSI R5, který vždycky vynikal fantastickým zvukem.
Měl jsem půjčenou verzi RS3 s OPF a ten zvukový projev je proste jinde. Nuda...
Avatar - Beefcake
1. 6. 2019 10:47
Zvuk
Este by tiche elektromobily mohli dostat zvuk fiatackeho dizla, aby ich nikto nepriehladol. Alebo postaci aj vylagrovane TDI za studena.
1. 6. 2019 09:32
Škoďák
NO TPČ🙈
Avatar - Beefcake
31. 5. 2019 19:41
Stk
U nas teraz zacali natacat komplet stk na kamery a zrazu udajne dvojnasobny pocet aut neprejde cez emisnu kontrolu. To bude asi nejaky zazrak :)