Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SpeedArt BTR-XL 550: 911 Turbo jako včelka

Roman Daněk
Diskuze (5)
Německá ladičská firma SpeedArt připravila tuningový balíček pro Porsche 911 Turbo. S žluto-černou karosérií vypadá jak včelka, ale pozor na žihadlo v podobě výkonu 550 koní.

Porsche 911 Turbo poslední modelové řady 997 je dobrým základem pro řadu tunerů, aby předvedli, co všechno se dá ještě na jedné ze sportovních ikon vylepšit. Výjimku netvoří ani německá ladičská firma Speedart, když si připravila kompletní balíček úprav.

Aerodynamický kit změní tvář Turba jen lehce a je účelný a praktický. Na přední masce je nový nárazník s integrovaným spoilerem a na zádi je větší přítlačné křídlo. Oba prvky jsou z lehkého karbonu a zvyšují přítlak vozu při vyšších rychlostech k silnici. Z uhlíkového kompozitu jsou i zpětná zrcátka, zadní difuzor a obložení v interiéru. Pro optickou vyváženost se na bocích vozu objevily prahové nadstavce a lehce se změnilo oplechování zádě. V blatnících jsou velká 20palcová kola s černými disky z lehkých slitin o rozměrech 8,5 x 20 palců vpředu a 12 x 20 palců vzadu. O pořádnou zvukovou kulisu se stará sportovní tlumič a chromované koncovky nového výfukového systému.

U plochého šestiválce došlo na modifikaci sání, výfukového systému a na výměnu řídící jednotky. Spolu s dalšími adresnými úpravami agregátu se celkový výkon vyšplhal ze sériových 480 koní na 550 k (404 kW). K silnějšímu motoru se upravilo nastavení podvozku, vůz dostal nové nastavitelné odpružení a na přední ose se objevily větší brzdové kotouče.

Tip: Mrkněte se, jak tuner SpeedArt upravil Porsche Cayman S.

Roman Daněk
Diskuze (5)
13. 7. 2007 08:27
Re: oz
Me osobne se nelibi, ze jsou vzadu "dve kridla" na sobe. Vypada to, jak kdyz zapomeli odmontovat puvodni kridlo. Nelibi se mi to. Jinak zepredu se auto dle meho nazoru moc "usmiva" od Porsche bych spise cekal zamracenou vizaz nez usmev na predni masce :)