Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ssangyong Motors prodloužil termín pro nabídky na převzetí

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Zájemci o automobilku Ssangyong požádali o prodloužení lhůty pro podání závazných nabídek a automobilka jim vyhověla.

Korejská automobilka Ssangyong Motors včera uvedla, že prodloužila termín pro podání právně závazných předběžných nabídek na převzetí automobilky až na 10. srpna. Původně měli zájemci čas pouze do 20. července. Preferovaný zájemce měl být podle původního harmonogramu vybrán během srpna. Termín byl prodloužen na žádost samotných zájemců, kteří požádali o více času na provedení hloubkové kontroly a přípravu nutné dokumentace.

Zájem o převzetí nejmenší korejské automobilky vyjádřilo hned sedm korejských a zahraničních společností, pokračuje jich však jen šest. Mezi zájemce patří také aliance Renault-Nissan a indická automobilka Mahindra&Mahindra. O zájemcích se dozvíte více v našem článku Mahindra a Renault usilují o koupi automobilky Ssangyong.

Vítězná společnost získá v automobilce více než padesátiprocentní podíl, jehož hodnotu odhadují korejská media na 700 miliard wonů (zhruba 580 milionů dolarů). Nový majitel však získá s korejskou automobilkou i její dluhy ve výši 760 miliard wonů (zhruba 630 milionů dolarů).

Akcie korejské automobilky po oznámení oslabily o 4,5 procenta, avšak od konce května, kdy skončil termín k přihlášení do soutěže, posílily o více než 40 procent.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)