Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong v Česku otevřel již desáté dealerství, tentokrát v Jihlavě

Ondřej Mára
Diskuze (17)

Díky otevření desátého dealerství má automobilka konečně pokrytou většinu koutů České republiky.

Jihokorejská značka SsangYong to na českém trhu zkoušela v devadesátých letech i krátce po začátku nového tisíciletí, moc se jí ale nedařilo. V lednu roku 2019 však ohlásila třetí pokus o dobytí českého trhu, který se zatím zdá být nejúspěšnější.

Automobilka má na českém trhu celkem čtyři modely, které na nás celkem zapůsobily svým designem i jízdními vlastnostmi. Její prodeje přitom zatím stále rostou a navíc se jí daří úspěšně rozšiřovat prodejní a servisní síť.

Video se připravuje ...

Ostatně v tomto týdnu bylo v Jihlavě, hlavním městě kraje Vysočina, otevřeno již desáté dealerství, které na znojemské ulici provozuje zavedená společnost Auto Rozkoš. Na místě bude vystavena kompletní modelová paleta společnosti SsangYong a chybět nebude ani autorizovaný servis.

Díky pobočkám v Praze, Českých Budějovicích, Ústí nad Orlicí, Rokycanech, Ústí nad Labem, Zlínu-Malenovicích, Liberci-Vratislavicích nad Nisou, Brně, Ostravě a nyní Jihlavě tak značka pokryla většinou koutů České republiky. Na deseti však skončit nechce.

I nadále plánujeme rozšiřovat dealerskou síť tak, abychom ještě více zpřístupnili značku SsangYong našim zákazníkům,“ uvedl Petr Škutina, country manažer SsangYong pro ČR a SR.

Ondřej Mára
Diskuze (17)

Doporučujeme

3. 5. 2021 10:43
Re: Tak hlavně, aby jim ta značka nezkrachovala...
Těch testů jsem nastudoval mraky a nikde, opakuji nikde jsem si nepřečetl že jízdní vlastnosti jsou "jednoznačný podprůměr". Jo a taky jsem to jel.

Užrané motory - souhlas, jen by mě zajímala spotřeba po zajetí. Ale ano, v kombinaci s malou nádrží je to největší mínus toho auta.
Avatar - chetoos
3. 5. 2021 07:22
Re: Tak hlavně, aby jim ta značka nezkrachovala...
Moc automobilce fandím. Myslím, že udělala obrovský skok kupředu a zatím se ji na českém trhu daří. Ostatně model Korando už se začíná celkem často objevovat na našich cestách.
1. 5. 2021 20:31
Re: Tak hlavně, aby jim ta značka nezkrachovala...
Tak až na tu jízdu (jízdní vlastnosti jsou dle testů jednoznačný podprůměr a jezdit s tím svižněji je dost utrpení) máš pravdu. A pak se ještě musíš smířit s dost užranými motory
na dnešní dobu). Jinak naprostý souhlas. Však taky Korando na českých silnicích vídám čím dal časteji! :-)
1. 5. 2021 10:31
Re: Tak hlavně, aby jim ta značka nezkrachovala...
Jo. Jel jsem to, opravdu jedno z velmi dobrých SUV C segmentu. Ale pořád můžeš sehnat i lepší a v reálu má i v rámci ceny, která na první pohled vypadá lákavě, pár schopných konkurentů...
Takže - fandím jim, ale když přišlo tvrdý na tvrdý, zjistil jsem že ne zas tak moc. ;-)
1. 5. 2021 10:26
Re: Tak hlavně, aby jim ta značka nezkrachovala...
a na ty předsudky to bohužel dojede. I když to má moje plné sympatie...