Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Start sezony Indycar: Byla to divočina!

Svět motorů
Diskuze (0)

V ulicích St. Petersburgu na Floridě začal severoamerický formulový šampionát Indycar. Závod provázený dramatickými haváriemi vyhrál Švéd Marcus Ericsson.

V kalendáři seriálu je sedmnáct podniků. Poslední neděli v květnu se pojede 500 mil Indianapolis. Novinkou je přesun závodu v Detroitu z ostrova Belle Isle do ulic města. Finále sezony bude 10. září hostit kalifornská Laguna Seca.

Aeroscreen zachraňoval

Stačilo pár drsných havárií ve formuli 1 či IndyCar a utichly diskuse o tom, zda bezpečnostní ochranný rám kolem hlavy pilota nazvaný Halo (v USA Aeroscreen) je nutný. Už v prvním kole závodu na Floridě zavlála po děsivé kolizi červená vlajka. Kanaďan a Grosjeanův parťák od Andrettiho týmu Devlin DeFrancesco se dostal do hromadné nehody a zůstal stát napříč tratí. Ve vysoké rychlosti do něj vrazil nováček Benjamin Pedersen. Vůz dánského jezdce se při čelním nárazu do boku DeFrancescovy formule doslova zavrtal pod Kanaďanův monopost a vymrštil ho do vzduchu. Na Pedersenově aeroscreenu zůstaly zjevné stopy od nárazu, které dávaly znát, že při absenci bezpečnostního prvku by se do přímého ohrožení dostala hlava kodaňského rodáka.

Video se připravuje ...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Svět motorů
Diskuze (0)

Doporučujeme