Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SUV Mazda CX-3 možná přijde již příští rok

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Malé SUV Mazdy bude pravděpodobně stát na základech modelu 2 a přijde nejspíše na přelomu roku 2015 a 2016. Očekávat můžeme úspěšné technologie Skyactiv.

SUV Mazda CX-3 má u japonské automobilky prioritu, a tak se jej můžeme dočkat dříve, než jsme čekali. Mluví se o přelomu let 2015 a 2016. První informace pak říkají, že automobil navržený podle designového směru Kodo by měl stát na platformě nového malého modelu 2, se kterým by měl vůz sdílet i motory.

Očekávat tak můžeme zážehovou patnáctistovku Skyactiv, stejně tak jako nový turbodiesel o stejném objemu, který disponuje výkonem 77 kW. Ten bude spolupracovat se šestistupňovou manuální či automatickou převodovkou. Stejně jako Mazda 2 bude i CX-3 zaměřeno na lehké materiály, úsporný provoz a zároveň výtečné jízdní vlastnosti. Prodeje malých SUV rostou, v roce 2014 to bylo více než 50.000 kusů, zatímco o rok dříve to bylo jen 42.958. I proto Mazda s představením auta spěchá.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
8. 8. 2014 11:16
Re: Vypadá zajímavě
- ta fotka nema s CX3 nic spolocneho, podla vsetkych ostatnych foto sa to bude podobat viac na cx5 ako na toto hore
- za zaujimavu cenu to nebude, stavime sa? Resp. cena od XY bude zaujimav, ale trochu lepsi motor ako zaklad s lepsou nekonfigurovatelnou vybavou a bude to niekde inde. Este ze tu je a bude v tomto segmente silna konkurencia. Za dobru cenu bude skor Suzuki iv4...
Avatar - dolfi
8. 8. 2014 00:19
Vypadá zajímavě
Když bude za dobrou cenu, tak má určitě šanci se neztratit... :-)
7. 8. 2014 23:19
Tak neskoro?
Uz vcera bolo neskoro, male SUV su v mode, navyse sa o CX-3 sepka uz minimalne dva roky. plus maju teraz ten maly diesel. Benzin by to chcelo dvojliter...

Kym sa tu japonci s malymi crossovermi dostanu, trh uz bude pekne rozobraty...