Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SUV s geny pravého Land Roveru Defenderu. Na trhu v roce 2021!

Tomáš Dusil
Diskuze (5)

Když Land Rover ukončil v roce 2016 výrobu legendárního Defenderu, zvedla hozenou rukavici chemická společnost Ineos. Nyní plánuje výrobu SUV inspirovaného právě Defenderem.

Chemická firma Ineos oznámila v roce 2016, že hodlá pokračovat v produkci auta coby ultimativnějšího SUV s geny Land Roveru Defender a sice v rámci projektu Grenadier. Tehdy firma prohlásila, že je šance prodat přibližně 25.000 až 30.000 aut.

Výsledkem snažení Inea má být SUV, které by chtělo zaujmout zejména zákazníky požadující velmi dobré jízdní vlastnosti mimo zpevněné cesty a zároveň schopnost auta tahat přívěsy o vyšší hmotnosti. Základem vozu bude ocelový rám, který vznikl u firmy Ineos, na němž bude spočívat karoserie z hliníkových slitin. Tedy stejná technologie jako u Defenderu. Kromě klasického uzavřeného SUV chce Ineos nabídnout také pick-up s velkou budkou, tedy se dvěma řadami sedadel.

Na vývoji připravovaného SUV, inspirovaného Defenderem se podílely i některé zahraniční firmy. Například společnost MBtech, vlastněná skupinou Daimler, která má pobočku a vývojové centrum i v Praze. Mimo jiné se zabývá třeba motory pro firmu Stihl, používané v zahradních sekačkách a jiných podobných strojích. Kupodivu pohon připravovaného terénního SUV nebude z portfolia Daimleru, ale od konkurenčního BMW. O jaký konkrétní motor se bude jednat, ale zatím společnost blíže nespecifikovala. Jisté je, že bude v rámu uložen podélně a pohánět by měl zadní, respektive všechna kola.

Nové SUV mající inspiraci v Defenderu se bude zpočátku prodávat v Evropě, Austrálii a Africe. Americký trh je rovněž v plánu, avšak zatím jen výhledově.

Tomáš Dusil
Diskuze (5)

Doporučujeme

19. 3. 2019 09:16
Re: Doufejme
Elektropohon samozřejmě ne, ale proti alternativně nabízenému benzinovému motoru (k dieselu) nelze nic namítat. :-)
18. 3. 2019 05:57
Re: Budoucnost
A kde jsi na to přišel?
Avatar - Ada je zase tady
18. 3. 2019 00:33
Doufejme
že to nebude auto na baterky nebo dokonce muzeální kus s benzínovým motorem :no:
Avatar - Fickroc
17. 3. 2019 21:59
Budoucnost
Motor ze sekačky, plastikový pimprlátka, navoněný nagelovaný uzenáčové s úsměvem nabídnou životnost motoru 50km...
A dobrý pravdivý věci zakážou pod hrozbou kriminálu.