Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Svolávací akce pro pneumatiky BFGoodrich a Uniroyal

Diskuze (8)
Michelin svolává majitele pneumatik dvou svých dceřiných značek.

Nejen samotných aut, ale i jejich příslušenství se týkají svolávací akce. Například pneumatik, jako v tomto případě. Téměř milion, konkrétně 841 tisíc kusů pneumatik svolávají americké značky BFGoodrich a Uniroyal. Oba výrobci, kteří patří pod křídla francouzského Michelinu, nabízí svým zákazníkům bezplatnou výměnu pneumatik.

Svolávací akce se týká obutí pro užitkové vozy a pickupy, vyrobené od dubna 2010 do začátku letošního roku. Kvůli nedostatkům konstrukce hrozí odchlípnutí běhounu a náhlý pokles tlaku. Výrobci zatím evidují jen 150 případů, problém se podařilo díky zpětné vazbě od zákazníků odhalit časně.

I když tento problém v žádném z případů nezpůsobil zranění nebo úmrtí, rozhodly se značky BFGoodrich a Uniroyal preventivně vyměnit všechny pneumatiky ohrožené oddělením běhounu.

Diskuze (8)
8. 8. 2012 02:22
Něco o tom vím ...
Michelin s Continentalem mají dohodu o používání značky Uniroyal. (Oni kromě toho, že jsou v konkurečním vztahu, navzájem drží část akcií té druhé firmy a když se to hodí, umějí i spolupracovat.)
29. 7. 2012 16:04
Re: uniroyal
Chlapci: tady je značka Uniroyal vlastněná firmou Continental ( jedná se značku, která vznikla v UK) [odkaz]

a tady je ta Vaše Uniroyalka vlastněná Michelinem ( jde o americkou firmu) [odkaz]

všimněte si prosím rozdílné TM.
Toť vše

29. 7. 2012 10:09
Re: uniroyal
Pani, ked uz ste pri compe, tak si najprv preverte svoje vedomosti a piste az potom. Info mate v odkaze. Hlavne si pozrite str. 4. Najlepsie bude, ked si ju odfotite do mobilu. [odkaz]
Avatar - Katikakus
29. 7. 2012 09:04
Re: uniroyal
Ty mozna jo, ale Uniroyal patri Michelinu... ;-)
29. 7. 2012 08:49
uniroyal
Nevím kde udělal redaktor chybu ale Uniroyal patří do rodiny Continental! Taky do ní patřím .....