Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takto může vypadat nový Volkswagen Transporter. Vznikne z Fordu Transit

Marek Bednář
Diskuze (14)

Příští generace Volkswagenu Transporter bude mít techniku Fordu. O vzhled se nicméně postará Volkswagen – a takto by mohl vypadat, až se někdy v příštím roce odhalí.

Již delší dobu je známo, že současný Volkswagen Transporter gen. T6.1 bude poslední v dlouhé řadě transporterů značky Volkswagen. V rámci spolupráce německé automobilky s Fordem přijde nástupce současných dodávek právě od modrého oválu jako Ford Transit s jiným designem.

Maskované prototypy už najíždějí testovací kilometry a ukazují právě tohle – že skříň transitu dostane příď a logo nikoliv nepodobné Volkswagenu Multivan, označovanému jako T7 a založenému na platformě MQB.

Video se připravuje ...

Návrhy grafika Jana Lušovského ukazují, jak by výsledek mohl vypadat. Zachovávají boky užitkového fordu, ale přidávají světlomety a příď volkswagenu. Vzadu se naopak změnilo jen logo a grafika světel.

Samozřejmě, jestli bude příští transporter vypadat skutečně takto, je zatím ve hvězdách – automobilka ho oficiálně zatím neodhalila. Slovy Carstena Intry, šéfa užitkových vozidel Volkswagenu, bude lepší než transit – ale co jiného by taky mohl říci, že ano.

Co do pohonných ústrojí se prozatím má za to, že novinka bude k mání v elektrickém provedení, jako plug-in hybrid i se vznětovými motory. Vyrábět se má v továrně Fordu v turecké provincii Kocaeli. Kdy se odhalí, zatím není jasné, ale vzhledem k probíhajícím testům maskovaných prototypů je pravděpodobné, že to bude někdy v příštím roce.

Anketa

Líbil by se vám Volkswagen Transporter, kdyby vypadal takto?

Ano, velmi
Vcelku ano
Nic moc
Vůbec ne
Nezajímá mě, není to volkswagen
To je jedno, konečně bude mít VW pořádnou dodávku

Marek Bednář
Diskuze (14)

Doporučujeme

29. 11. 2023 07:34
Re: Já myslel že VW už hlouběji nemůže klesnout
Na Caddy nic zajímavého není a není ani legendou, tak je to fuk. Téčko má takřka kultovní status, díky prvním třem generacím ;-) T4 na tom začíná být podobně, takže je škoda ten status ničit Fordem ;-)
29. 11. 2023 00:01
Re: Já myslel že VW už hlouběji nemůže klesnout
A čo je na tom? Ford má zase preznačkovanú Caddynu. Také multi-kulti medzi autami.
28. 11. 2023 21:12
Boha mojho! Co se naučit alespoň trochu číst?
Diskusní příspěvky jsou fakt úžasné. Všem těm rozhořčeným ovšem unikla jedna maličkost. To, že zatím nikdo netuší, jak to auto bude vypadat. Že je to jen ad hoc vymyšlená podoba, kterou si vymyslel redakci grafik, nebo grafik, se kterým redakce spolupracuje. Šmarjá, už se tomu nevěnuji celou jednu lidskou generaci, ale když najdu instalačky z konce devatenáctého let, budu si s tím měsíc po večerech hrát, abych si vzpomněl, jak se to vlastně používá, udělám pár tranďáků taky. Kór chlap s praxí a moderními nástroji.
Nerozčilujte se nad něčím, co si někdo vymyslel u vína, nebo kořalky. Bude to vypadat úplně jinak.
A že to bude sdílet techniku? A co? Já léta používal dodávky Renault Trafic. Některé z nich byly Renault, některé Iveco, některé Fiat, a ještě tam fungovala jedna značka. To platilo o všem, co nebylo vidět zvenčí. Ale kastle, vnitřek kabiny, tam se to lišilo tak, že to každý poznal na první pohled. Prostě čtyři firmy sdílely vnitřek. Každá z nich dělala jedno, dvě šasi s celým osazením a každá si na to něco prisroubovala a navařila.
Vždyť je to stejné jako stůl. V určitých chvílích je jedno, zda je to solitér za půl mega, nebo starý ponk z kůlny. Na Vánoce na to někdo hodí ubrus, kus větve, svícen a pár taliřů. A v každé domácnosti to bude vypadat jinak. A většinou úplně jinak, nežli obrázky z časopisů. To samé platí i o budoucí podobě Transportéru. Vsadím boty, že se grafik netrefil v ničem. Snad barva by mohla odpovídat něčemu, co ti kluci z folklorwagenu používají.
28. 11. 2023 12:29
Re: f t vz vw t?
ze by to bol ten ciel? ved mu dali vw masku a palubovku tak je jasne ze tam ford vnutornosti nieje vidno
28. 11. 2023 12:28
preco nespravia opak ked 6.1 bola dokonala a bol by o nu est
ja by som bral radsej opak, vw multivan 6.1 podvozok, pohon, motor, jazdne vlastnosti keby dali do ineho auta nalepili kludne akykolvek znak a prednu masku a predavali to za ludovu cenu (vyrobne naklady a rozumna marza), kde nemusia splacat vyvoj