Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TechArt Magnum: 292 km/h v Porsche Cayenne

Libor Zezulka
Diskuze (34)
Německý tuningový specialista TechArt bude ve Frankfurtu lákat na přepracované Porsche Cayenne.

Německý úpravce TechArt bude jednou z mnoha tuningových firem, jež budou lákat návštěvníky frankfurtského autosalonu na upravené silné vozy. Stánku TechArtu bude vévodit Porsche Cayenne Turbo přepracované na TechArt Magnum. Přední části vozu dominuje nárazník s masivními vstupy vzduchu a kulatými mlhovkami, vzduch se do motorového prostoru dere také vdechy v přední kapotě.

Na objemu nabraly boční prahy, změnu vnějšího vzhledu dokonal nový zadní nárazník, mohutný spoiler nad zadním sklem, lišta částečně překrývající zadní světlomety a dvě dvojité koncovky výfuku s úctyhodným průměrem. Celý výtvor stojí na 22palcových kolech s pneumatikami 295/30 R 22 s rychlostním limitem až 300 km/h. V interiéru TechArt na přání potáhne kůží i to, na co Porsche zapomnělo, nebo vylepší hudební systém.

Výkon vlivem větších turbodmychadel, nového výfukového systému a upraveného sacího potrubí vzrostl z původních 331 kW při 6000 otáčkách na 442 kW a točivý moment z 620 Nm na 865 Nm. Díky tomu TechArt Magnum zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy a dokáže uhánět maximální rychlostí až 292 km/h. Speciální modul sníží světlou výšku vozu o dalších 60 mm.

Libor Zezulka
Diskuze (34)
5. 9. 2005 19:57
Re: můj PORSCHE CAYENNE (malé letní repete)
Dík za info, asi jsi přehlédl, že to ví jen ona... ;-)