Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tenhle komplet je splněný sen fanoušků klasických BMW. Zahrnuje auto, motorku i vlek

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Jestli máte slabost pro výrobky s logem BMW, zvlášť ty klasické, tahle nabídka by se vám mohla líbit. I když je tu jeden háček.

Právě u něj bychom asi mohli začít. Nabídka, o níž se bavíme, se totiž týká Spojených států amerických. Není to samozřejmě neřešitelný problém, z Ameriky se dá dovézt leccos, ale jistá komplikace to prostě je.

O co jde? Narazili jsme na jednu internetovou dražbu nabízející úžasnou dvojici klasických strojů značky BMW - za jednu cenu. Oba bavoráky k sobě navíc dokonale ladí a dokonce mají v papírech stejný rok výroby: 1975.

Začněme u menšího vozidla, jímž je motorka BMW R75/6, zdařile přestavěná na café racer. O pohon se stará plochý dvouválec o objemu 750 kubických centimetrů, který dává výkon 37 kW. Motocykl je podle inzerátu upravený opravdu výrazně a využívá řadu nepůvodních dílů.

Prodejce k ní přidá také barevně a stylově ladící vlek pro její převoz. Přívěsný vozík však nepasuje jen k motocyklu. Součástí nabídky je totiž také auto, za který ho můžete připojit. Konkrétně jde o BMW 2002, které je samozřejmě ve stejné barevné kombinaci jako motorka i vozík.

Dvoudveřový bavorák také stejně jako motorka není v původním stavu. Na první pohled zaujmou zejména verzí 2002 Turbo inspirované široké blatníky, nechybí sportovní nárazník, zadní spoiler a hezkým detailem jsou zlatá kola BBS. Všimněte si, že disky ladí s koly na přívěsu.

Auto se dále chlubí modernější technikou, pod kapotou se totiž ukrývá 1,8litrový čtyřválec M42, který BMW vyrábělo v letech 1989 až 1996. Motor, spojený s pětistupňovou manuální převodovkou, ve standardní podobě dává 103 kW. Bavorák dostal také samosvorný diferenciál, má upravený podvozek a výkonnější brzdy.

Uvnitř najdeme kožená sedadla Recaro, dřevěný volant Nardi nebo krátkou řadičku z BMW Z3.

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - kari.laz
2. 10. 2020 14:11
v původním stavu
by to bylo zajímavější, pokud by to bylo v perfektním stavu.
2. 10. 2020 13:00
2002
2002 je nadherna ...
2. 10. 2020 11:53
Re: Komplikace??!!
no přinejmenším ti můžu vysvětlit, že u veteránů se cení původní stav...
2. 10. 2020 11:40
Komplikace??!!
Podle me ta nejvetsi komplikace asi bude jak zlegalizovat celou soupravu v Cechach! Ja si nedokazu predstavit, ze totalne prekopane auto i motorka z roku 1975 je mozne postavit na znacky. Statni sikana teoreticky umoznuje import z USA starsi nez par let postavit pouze na veteranske, ale to zase vsechno musi byt puvodni a dobove. Jak je mozne, ze nekde je takova nadhera legalni a u nas si to muzete dat akorat tak do garaze a chodit se divat??!! Vysvetlete mi to nekdo, prosim. Dekuju