Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tenhle obytňák od Fordu je úžasným návratem do 70. let

Martin Tolar
Diskuze (1)

Blíží se léto a možná budete na teplé měsíce shánět karavan. Jenže vy nepotřebujete obyčejný karavan, potřebujete tento obytný "kamion".

Karavany a obytná auta jsou ideálním řešením pro ty, kteří se při cestování nechtějí vázat na hotely a jiné typy ubytování. Ale koupit si nějakou obyčejnou laminátovou škatuli, to nemá styl.

To ale nemůžete říct o tomto Fordu ze sedmdesátých let. Za necelých 40 tisíc dolarů (v přepočtu přes 900 tisíc korun) můžete mít velmi stylový obytný "kamion".

Ford C900 byl středním nákladním automobilem z nabídky modrého oválu s trambusovitou kabinou. Nabízel se s benzínovým i naftovým motorem, bohužel podrobnější informace o tom, o kterou verzi se jedná v tomto případě, nemáme. Zvenčí už má ale trochu patinu, zjevně po silnicích jezdí už nějakou dobu.

Ale něco jiného je, když nastoupíte dovnitř. Tam to totiž vypadá jak v sedmdesátých letech. Všechno zde je v tak typických odstínech pro tuto dekádu - avokádová zelená, pomerančově oranžová a jasně žlutá. Hlavně jídelna ve světlých odstínech jakoby vypadla ze starých filmů. Navíc je plná dekorů s imitací kamene a dřeva. A dost staře vypadá i koupelna.

Pokud se vám tedy z nějakého důvodu stýská po věcech vyšlých z módy před čtyřiceti lety, máte jedinečnou příležitost vozit si "svůj styl" s sebou na každou dovolenou.

Martin Tolar
Diskuze (1)

Doporučujeme