Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Motors v Ženevě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Americká společnost Tesla Motors na ženevský autosalon přivezla Roadster i Model S.

Tesla Motors na svém stánku vedle sportovního elektromobilu Roadster představila i jeden z vozů z testovací série připravovaného rodinného elektromobilu Model S.

Roadster vystavený v Ženevě byl jedním ze čtyř vozů, použitých při loňské akci Race of Champions. Tyto elektromobily byly vybaveny bezpečnostní klecí, karbonovými závodními sedadly, šestibodovými bezpečnostními pásy, výkonnějším brzdovým systémem a byly na nich provedeny další úpravy.

Dvoumístný otevřený elektromobil byl v loňském roce představen modernizované podobě s označením Roadster 2.5. V současnosti je nabízen ve verzích Roadster a Roadster Sport ty mají stejný výkon 215 kW, ale liší se nejvyšší hodnotou točivého momentu. První provedení má 370 Nm a druhé 400 Nm. Maximální rychlost se u obou pohybuje okolo 200 km/h a dojezd na jedno nabití má být až 390 km. Zrychlení z 0 na 96 km/h zvládne Roadster za 3,9 s a Roadster Sport za 3,7 s.

Kromě známého Roadsteru vystavila společnost Tesla Motors i jeden vůz z testovací série nového rodinného typu s označením Model S. Spuštění prodeje tohoto vozu je naplánováno na příští rok a již nyní má společnost 3000 závazných objednávek ze Severní Ameriky a Evropy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)