Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tunel Blanka: Zastupitelé Prahy schválili práce za 1,3 miliardy Kč

Jan Mička
Diskuze (0)
Řešení situace ohledně tunelu Blanka se opět dostane pod ruky pražských zastupitelů. Jednat se bude o schválení dalších investic pro dokončení prací.

Aktualizace 15:18: Podle nejnovějších informací došlo ke schválení seznamu prací, které chybí k dokončení tunelového komplexu Blanka. Přepokládaná částka okolo 1,3 miliardy korun by neměla být přesáhnuta.

Řešení problémů okolo pražského tunelu Blanka nebere konce. Zastupitelé města dnes budou opět projednávat schválení investice ve výši 1,3 miliardy korun, která musí být vynaložena na dokončení posledních prací. Kdyby v závěru loňského roku nedošlo k vyhrocení situace mezi Prahou a stavební společností Metrostav, což vedlo k zastavení výstavby, jezdilo by se Prahou volněji již na přelomu dubna a května.

Problémem je, že stejný materiál, nebo chcete-li seznam všech nutných dokončovacích prací s orientačním vyčíslením částky, již zastupitelé města na mimořádné schůzi projednávali minulý týden. K dohodě však nedošlo a to má seznam prací již v polovině dubna putovat k rozhodčímu soudu, který by konečně mohl „popostrčit“ otevření dlouho očekávané silniční tepny.

Pokud se nyní zastupitelné opět nedohodnou, nezmůže nic ani rozhodčí soud. A to by byla škoda, když bylo do této chvíle v tunelu „utopeno“ více než 30 miliard korun…

Jan Mička
Diskuze (0)