Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tuto terénní Felicii z 90. let znáte? Prohlédněte si ji na vzácných dobových záběrech

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Škoda Felicia patřila v "devadesátkách" a "nultých" letech nového tisíciletí mezi nejrozšířenější auta na českých silnicích. Není divu, že bývala terčem různých úprav.

Jednu velice zajímavou nedávno připomněl oblíbený internetový projekt 90s CZECH ROADS - divoké automobilové devadesátky, který se, jak napovídá jeho jméno, věnuje zejména dění na tuzemských silnicích v 90. letech minulého století. Činí tak prostřednictvím příspěvků, fotografií a videí na vlastní internetové stránce, na Facebooku, Instagramu nebo YouTube. Témata přitom často dodávají fanoušci projektu.

Nedávno se tedy na sociálních sítích projektu objevila jedna zajímavá Škoda Felicia. Nebo abychom byli přesnější, jde spíše o vůz, který jako Felicia vypadá. Z českého bestselleru totiž zůstala jen hatchbacková karoserie, navíc upravená, a ta byla připevněna k odstrojenému terénnímu vozu.

Podle 90s CZECH ROADS byla část Felicie posazena na platformu Toyoty Land Cruiser 80. Tento kříženec se pravidelně účastnil různých offroadových soutěží - a právě z jedné takové pocházejí záběry, datované do roku 1999, které zvláštní vozidlo ukazují přímo v akci. A my si ho tak můžeme důkladněji prohlédnout v pohybu a v terénu.

O kříženci Felicie a Land Cruiseru se bohužel jinak na internetu nedochovaly detailnější informace. Jestli třeba nějaké máte, dejte nám vědět!

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme